Terrastegels leggen

Terrastegels leggen

Om te genieten van een mooi terras, kiest u voor het leggen van terrastegels. Er zijn vele verschillende soorten tuintegels waarmee het mogelijk is om een terras te leggen. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen, klinkers, betontegels, keramische tuintegels of van graniet. Het leggen van terrastegels doet u zelf, of u schakelt net zo gemakkelijk een tegelzetter in tegen lage prijzen. Hij werkt met stabilisé of chape om een stabiele ondergrond te krijgen voor het leggen van de tegelwerken. Of u nu buitentegels wilt van graniet of juist kiest voor sierbestrating, alles is mogelijk. Een tegelzetter geeft u advies en voert de tegelwerken voor u uit.

Tuintegels leggen
Tegelwerken

Keramische terrastegels

Tegenwoordig zijn keramische terrastegels veel in opkomst. Het zorgt voor een mooi, strak uiterlijk van de tuin en deze tuintegels hebben vele voordelen. Zo zijn keramische terrastegels antislip, waardoor u met regen niet meer uitglijdt over deze buitentegels. Ook trekken deze buitentegels niet krom en hebben ze een kraswerende laag waardoor ze jarenlang mooi blijven. Wel zijn deze tuintegels aan de wat prijzige kant. Als u liever voor goedkopere tegelwerken gaat, kiest u voor sierbestrating of klinkers. Houd er wel rekening mee dat keramische buitentegels vaak langer mee gaan dan andere tegelwerken, waardoor het de investering vaak wel waard is.

Fundering met chape of stabilisé

Voor het leggen van terrastegels is het verstandig om te kiezen voor een stabiele ondergrond. Hierdoor blijven de tegelwerken langer liggen en blijven de tuintegels recht liggen. Er zijn diverse manieren om dit te bereiken. Een tegelzetter kan aan de slag met chape of stabilisé. Stabilisé is een combinatie van zand, cement en water, waardoor het erg sterk en stabiel is. Chape is een ondergrond, vaak ook een cementlaag, waarop de tuintegels rusten. Zowel stabilisé als chape zijn ontzettend sterke ondergronden, waardoor uw terrastegels niet snel verzakken en u er lang van kunt genieten. Een tegelzetter gaat voor u aan de slag met de fundering en het leggen van de terrastegels.

Soorten tegels

Er bestaan vele soorten tegels waar u de keuze uit heeft als u kiest voor het leggen van terrastegels. Zo zijn er tuintegels van natuursteen of graniet, keramische tuintegels, klinkers of betontegels. Ook is het een optie om te kiezen voor sierbestrating. Het is maar net wat u mooi vindt en wat voor budget u heeft. Zo zullen klinkers goedkoper uitvallen dan betontegels, en hangt het van de soort natuursteen af wat de prijzen zijn. Ook is de ene steensoort makkelijker te leggen dan de ander. Laat u door een tegelzetter informeren over een terras met diverse soorten tuintegels, zoals sierbestrating, natuursteen of betontegels.

Afwerking van het terras

Als de tegelzetter klaar is met het leggen van de tuintegels, zoals terrastegels van graniet of betontegels, is het verstandig om het terras af te laten werken. Dit kan door na het leggen van de tuintegels de voegen op te vullen met fijn zand. Dit zand kan de tegelzetter gemakkelijk tussen de voegen van de tuintegels vegen, waardoor het geheel stevig wordt. Voordat de tegelzetter aan de slag gaat met het leggen van de terrastegels, kan hij u informeren over de afwerking en uitleggen wat er precies gaat gebeuren. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het leggen over te laten aan de tegelzetter en de afwerking zelf te doen.

Op zoek naar een specialist in terrastegels?

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het leggen van tuintegels tegen aantrekkelijke prijzen en met heldere voorwaarden.

Tegelzetter

Prijzen

Als u aan de slag gaat met een nieuw terras, of wanneer u een tegelzetter inschakelt voor het aanleggen van een terras met tuintegels, kost dit uiteraard geld. De uiteindelijke prijzen hangen af van de keuzes die u maakt. Kiest u voor sierbestrating, natuursteen of simpele klinkers? Vindt u betontegels mooier of juist keramische buitentegels? Terrastegels van graniet zijn ook een optie. Ook hangen de prijzen af van de ondergrond die u kiest. Wilt u gebruik maken van chape of stabilisé? Alle keuzes die u maakt hebben invloed op de prijzen. Bij ons ontvangt u de beste service voor het leggen van terrastegels door een tegelzetter tegen lage prijzen.

Contact met een tegelzetter!

Wilt u sierbestrating laten plaatsen voor uw terras door een tegelzetter? Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van tegelwerken? Wilt u buitentegels van graniet of juist een keramische variant, of bent u op zoek naar een terras met natuursteen of klinkers? Er is van alles mogelijk als het gaat om tuintegels. Het leggen van terrastegels laat u over aan een professionele tegelzetter. Door het contactformulier in te vullen en te omschrijven wat u wilt laten doen of informatie over wilt, komt u in contact met een ervaren tegelzetter. U ontvangt een vrijblijvende offerte.