Keuken betegelen

Keuken betegelen

Uw keuken stijlvol afmaken met tegels? Dat kan natuurlijk! Er is een enorm aanbod in formaat en kleur, wat betekent dat u uw eigen stijl en sfeer kunt bepalen. Bij het betegelen van uw keuken kan zowel de wand als de vloer gedaan worden. Tegels zijn een perfect afwerkingmateriaal voor een onderhoudsvriendelijke keuken. De meesten zijn namelijk hittebestendig en hygiënisch.

Keukentegels kiezen

Niet elke tegel is geschikt voor in de keuken. Het is natuurlijk de bedoeling dat de nieuwe tegels jaren mee gaan en passen bij uw interieur. Daarnaast speelt de hygiëne ook een grote rol in de keuken. Het is dus ook belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het kiezen van een tegel. Als uw bijvoorbeeld geregeld iets morst op de grond, is het slim als u kiest voor een tegel met hoge slipweerstand.

Formaat van de tegels

Het formaat van de keukentegel is ook ontzettend belangrijk. Het formaat heeft namelijk effect op het ruimtegevoel in uw keuken, het heeft gevolgen voor het onderhoudsgemak en het bepaald mee in welke mate de onderdelen in de keuken uitkomen. Voornamelijk wordt er in kleinere keukens gebruik gemaakt van kleine tegel (bijvoorbeeld kleiner dan 30 x 30 cm). Grotere tegels, bijvoorbeeld 45 x 45 cm worden voornamelijk gebruikt bij grote keuken. Kleinere tegels creëren vaak een soort retro- of wellness-effect. Grotere tegels zorgen voor ruimtegevoel. Dit komt doordat grote formaten een optisch gevoel vergroten. Een voordeel van grote tegels is het feit dat er dus weinig voegen zijn. Voegen zijn namelijk de plek waar voornamelijk vuil is te vinden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gerust een offerte aan!

Spatwand betegelen

Een spatwand in de keuken beschermt de muur achter het werkblad tegen het opspatten van water en vet. Tegels worden het meeste gebruikt voor een spatwand. Zoals al eerder genoemd zijn tegels verkrijgbaar in alle soorten en maten. Daarbij zijn ze interessant vanwege hun lage prijs. Een ander voordeel van een betegelde spatwant is dat deze vochtbestendig is. Een nadeel is wel dat vuil moeilijk te verwijderen is uit de voegen. Een tegel met een hoge slipwand is voor de spatwand een pluspunt. Dit komt omdat de poriën en oneffenheden hier ontbreken waardoor er minder kans is op vuilophoping en bacteriën. Een spatwand in composiet is de laatste jaren erg populair. Een aantal voordelen hiervan zijn dat de verlijming naadloos is en dat het hygiënisch en UV ongevoelig is. Een nadeel is dat composiet niet hittebesteding is. Een spatwand in natuursteen is ook mogelijk. Enige voordelen hiervan zijn dat het krasbestendig is en gemakkelijk is in het onderhoud. Een nadeel is dat het materiaal zwaar van gewicht is. Een spatwand van glas ziet er minimalistisch en modern uit en door de hoge glansgraag lijkt de keuken door de weerspiegeling groter. Een nadeel van een glazen spatwand is dat er snel vlekken op komen. Als laatst is het mogelijk om een spatwand van inox te hebben. Dit materiaal wordt voornamelijk gekozen vanwege de hygiëne, maar een nadeel is dat het niet krasbestendig is.

Op zoek naar een specialist in tegelwerken?

Bij ons bent u aan het juiste adres voor betegeling tegen aantrekkelijke prijzen en met heldere voorwaarden.

Badkamer betegelen

Prijzen

Het betegelen van een spatwand met tegels is het goedkoopste, maar de prijs kan erg uiteenlopen. Het hangt af van de gekozen tegel soort. Gewone tegels zijn verkrijgbaar vanaf €20, – per vierkante meter. Inox is na tegels het goedkoopste. Prijzen van een spatwand in natuursteen kost minstens €100, – per lopende meter. Prijzen voor het betegelen van de vloer of muur zijn ook geheel afhankelijk van het materiaal waarmee het betegeld wordt.

Zelf doen of een bedrijf inschakelen?

Het betegelen van een keuken is niet het moeilijkste werk. In principe zou elke doe-het-zelver het kunnen. Echter is hier wel veel gereedschap voor nodig, waaronder een lijmkam, tegeltang en een mixer. Daarnaast moeten er tegels worden gesneden en worden gevoegd. Het kan natuurlijk zijn dat u het niet ziet zitten om zelf aan de slag te gaan. Het is dan mogelijk om een bedrijf in te inschakelen. Wij willen met alle plezier uw keuken betegelen.