Tegelwerken Sint-Niklaas

Tegelwerken Sint-Niklaas

De term tegelwerken is een verzamelnaam voor verschillende werkzaamheden. Een tegelzetter uit Sint-Niklaas is dan ook ervaren in meer dan alleen het plaatsen of leggen van tegels. Hij kan ook de bestaande tegelvloer verwijderen, de ondergrond voorbereiden of samen met u een ontwerp maken voor het betegelen van de badkamer. Wilt u graag in contact komen met een vloerder of tegelwerker uit Sint-Niklaas die één van de tegelwerken kan uitvoeren? Wij brengen u gemakkelijk en snel in contact met enkele vloerders of tegelzetters bij u uit de regio. Als u het offerteformulier invult ontvangt u maximaal vijf offertes van meerdere vakmannen uit ons netwerk. Deze vergelijkt u met elkaar waarna u zelf de vakman met de best voorwaarden kiest.

tegelzetter Sint-Niklaas
muurtegels Sint-Niklaas

Uw allround tegelzetter

Een tegelzetter werkt meestal aan het plaatsen van tegelwanden of het betegelen van een terras of tuin. Daarnaast kan een tegelplaatser of vloerder ook samen met u een ontwerp maken. Ook kan deze u advies geven over wat de beste tegelsoort is om te zetten. De vloerders en tegelwerken professionals uit ons netwerk in Sint-Niklaas hebben allen ruime ervaring met tegelwerken. Wij verwachten bovendien dat alle vakmannen uitstekende diploma’s hebben en zich regelmatig laten bijscholen over de nieuwste technieken en gereedschappen op het gebied van tegelwerken. Hierdoor helpen de vakmannen uit Sint-Niklaas u altijd snel en volgens de meest effectieve methode. Stel uw vragen over tegelwerken gerust via onze offertepagina.

Uw woonkamer of keuken betegelen

Naast doucheruimtes en het terras is het tevens een optie om de woonkamer te betegelen. Wij adviseren om hiervoor een tegelzetter uit Sint-Niklaas in te zetten. Tegenwoordig zijn ook voor de woonkamer plavuizen zeer populair. Het betegelen van de woonkamer biedt een ruimtelijke en moderne aanblik. Daarnaast is het ook mogelijk om met kleinere tegeltjes een meer landelijke sfeer te creëren. Onze vloerders uit Sint-Niklaas informeren u met alle plezier over de mogelijkheden voor een vloerverwarming of het voorbereiden van de ondervloer. Weet u niet zeker wat de beste keuze is voor het betegelen van de wanden of vloer in uw woonkamer? De tegelplaatsers uit ons netwerk in Sint-Niklaas geven u advies en betegelen uw woonkamer of keuken graag.

Badkamer of toilet betegelen

Bij de renovatie of nieuwbouw van een badkamer of toilet zal u een gedeelte van de wanden of vloeren willen betegelen met badkamertegels. Het plaatsen van badkamertegels vereist enige nauwkeurigheid om vochtproblemen te voorkomen. Eén van de tegelwerken die wij uitvoeren is het bewerken van het oppervlak van tegels. Dit maakt de ze waterdicht en daardoor is de levensduur langer. Bent u benieuwd naar de badkamertegels die een tegelzetter uit Sint-Niklaas in het assortiment heeft? Geef dit dan aan op onze offertepagina. Wij sturen u spoedig enkele voorbeelden en vrijblijvende offertes voor het plaatsen van badkamertegels toe.

Welke tegels zijn geschikt?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag welke tegelsoort het meest geschikt is voor hun keukenwand, of welke badkamertegels het beste aansluiten bij hun wensen. Het antwoord hierop wordt door vele factoren bepaald. U hebt dan ook de keuze uit vele combinaties en oplossingen voor uw tegelwerken. Menig tegelwerker uit ons netwerk heeft een ruim assortiment aan badkamertegels beschikbaar, welke variëren in materiaal, kleur, design en grootte. De diverse tegelsoorten hebben dan ook geheel verschillende eigenschappen en voordelen. Natuursteen kent bijvoorbeeld een lange levensduur, terwijl beton relatief goedkoop is. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat.

wand betegelen Sint-Niklaas

Verschil vloer- en wandtegels?

Hebt u prachtige wandtegels gezien die u als vloertegels wilt gebruiken? Dit is geen goed idee. Een wandtegel is namelijk dun en bij zware belasting knapt deze. Een tegelzetter moet wandtegels eenvoudig kunnen snijden. Daarnaast zijn wandtegels meestal niet anti-slip, wat het gevaarlijk maakt als u deze op de vloer gebruikt. Vloertegels bestaan uit een hardere kleisoort dan wandtegels. Ze worden bovendien bij hogere temperaturen gebakken waardoor ze minder steviger, slijtvaster en breukvaster worden. Dit is erg belangrijk omdat een vloer te maken heeft met lopende mensen en zware meubels. Vloertegels kunt u daarentegen wel als wandtegels gebruiken.

De werkzaamheden van een vloerder

In Vlaanderen wordt er regelmatig onderscheid gemaakt tussen een tegelzetter en een vloerder. Een vloerder is feitelijk een tegelwerken expert die zich heeft gespecialiseerd in het leggen van vloeren. Een vloerder weet dan ook niet alleen hoe hij een vloer moet betegelen, maar ook hoe hij de ondergrond moet voorbereiden of de oude vloer moet verwijderen. Vloerders werken met verschillende materialen, zoals graniet, tegels en PVC. Bent u op zoek naar een erkend vloerder bij u in de buurt? Wij brengen u met alle plezier met enkele vloerders uit de regio Sint-Niklaas in verbinding. Vervolgens vergelijkt u de ontvangen offertes en kiest u zelf de vloerder die het beste bij de tegelwerken past. Zo kan u besparen op de investering.

Vloertegels leggen

Als u zelf vloertegels gaat leggen dan is de voorbereiding het halve werk. Koop altijd extra tegels zodat u voldoende marge hebt. Houd daarnaast een aantal tegels reserve voor wanneer u eens één moet vervangen. Plavuizen kunt u op verschillende manieren leggen. Dunne plavuizen legt de tegelzetter veelal in natte chape en dikke plavuizen in een mortelbed. Keramische plavuizen kunnen goed gelijmd worden op een droge chape. Een tegelzetter geeft de voorkeur aan lijmen omdat de kwaliteit hiervan de laatste jaren goed verbeterd is. Twijfelt u of het betegelen goed gaat? Een tegelzetter uit Sint-Niklaas heeft ervaring en het benodigde materiaal. Het is daarom verstandig om het leggen van plavuizen aan een vakman over te laten.

Soorten tegels

Er bestaat niet alleen verschil in het design, de kleur en het materiaal, ook de toepassing varieert. Zo hebt u bijvoorbeeld de keuze uit speciale terrastegels, badkamertegels en tuintegels. Bovendien maken wij ook onderscheid tussen wandtegels en vloertegels. Ziet u soms door de bomen het bos niet meer? Neem dan eens een kijkje bij een tegelzetter in Sint-Niklaas. Hier krijgt u direct inzicht in de mogelijkheden en tegelsoorten. Hebt u liever eerst een prijsoverzicht van de tegelwerken? Geef dan uw wensen en maximale budget aan op de offertepagina en wij sturen u spoedig tot maximaal 5 prijsopgaven van tegelwerken professionals toe.

tegels Sint-Niklaas

Natuursteen tegels

Natuursteen is de verzamelnaam voor verschillende steensoorten die worden gevormd onder hoge druk. Dit heeft tot gevolg dat de textuur, kleur, en het patroon op de steen afhankelijk is van de plaats waar deze gewonnen wordt. Voorbeelden van natuursteen zijn graniet, marmer en kwartsiet. Het is afhankelijk van de toepassing welke soort natuursteen het meest geschikt is voor het maken van keuken- of badkamertegels. Zo is marmer zeer geschikt voor landelijke keukens, en is kwartsiet een populair product bij menig vloerder. Graniet is tot slot de hardste steensoort die wij aanbieden, en die eveneens geschikt is voor het leggen van vloeren, zeker met een hoogglans afwerking.

Mozaïek tegels

Met mozaïek tegels is het mogelijk om een heel eigen patroon of zelfs een foto in steen af te beelden. In veel oude kerken vindt u dan ook mozaïeken terug op zowel wanden als vloeren. Ondanks de aantrekkelijke decoratieve voordelen, heeft mozaïek als nadeel dat het zeer tijdsintensief is om te plaatsen. Daarnaast is het niet goedkoop omdat u verschillende kleuren en steensoorten nodig hebt. Hebt u maar een beperkt budget? Koop dan bij een tegelplaatser of vloerder uit Sint-Niklaas speciale mozaïek plaktegels. Met de plaktegels creëert u zelf, zonder hulp van een tegelwerker snel een mooie decoratieve rand in uw badkamer, douche ruimte of toilet.

mozaïek Sint-Niklaas

Graniet tegels

Graniet is een harde soort natuursteen. Magma, diep in de aardkorst, probeert op te stijgen naar het aardoppervlak. Soms komt het echter vast te zitten. Het koelt langzaam af en vervolgens gaat het stollen waarna magmatisch dieptegesteente, oftewel graniet ontstaat. Omdat de magma langzaam afkoelt ontstaan er kristallen. Dit resulteert in het gespikkelde uiterlijk van graniet. Graniet is één van de meest gebruikte soorten natuursteen. U kunt het gebruiken in de keuken, in de badkamer of op terrassen. Een groot voordeel van graniet is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Wilt u graniet laten plaatsen? Vul dan geheel vrijblijvend het contactformulier op de offertepagina in.

natuursteen tegels Sint-Niklaas

Marmer tegels

Marmer is eigenlijk kalksteen wat miljoenen jaren geleden is gevormd. Door grote veranderingen in druk of temperatuur, door bijvoorbeeld gebergtevorming, vormde het kalksteen om tot marmer. De kenmerkende vlekken en aderen in het marmer ontstaan door minerale verontreiniging in het kalksteen. Marmer is erg goed te bewerken en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Marmer in grijs- en wittinten is erg populair maar roze, groen, rood of geel is tevens verkrijgbaar. Geen enkele tegel is gelijk en marmer is dan ook echt een eyecatcher in uw badkamer of keuken. Als u van een luxe uitstraling houdt dan is deze tegelsoort iets voor u.

vloer betegelen Sint-Niklaas

Keramische tegels

We noemden al dat vele tegelwerken professionals een groot aantal tegelsoorten aanbieden. Eén van de door onze vloerders meest toegepaste tegelsoort is de keramische tegel. Hoewel keramische tegels an sich al vele voordelen hebben, maakt een speciale toplaag ze nog eens extra sterk. Deze toplaag van keramische wandtegels en vloertegels zorgt ervoor dat vocht en vuil niet door kunnen dringen tot aan de tegel zelf. De toplaag maakt de keramische vloer- en wandtegels bovendien zuurbestendig. Een ander voordeel is dat deze toplaag de keramische terrastegels kras- en kleurvast maakt. Een keramische tegel is bovendien een stuk goedkoper dan de natuurstenen versie. Daarnaast is dit type tegel erg geschikt voor vloerverwarming.

plavuizen leggen Sint-Niklaas

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt veel comfort aan uw woning. Keramische of natuursteen tegels combineren erg goed met vloerverwarming. In tegelstelling tot andere soorten vloerbedekking zoals laminaat, nemen de tegels de warmte goed op. Ze zetten het vervolgens door naar bovenliggende woonruimte. Door temperatuurverschillen is het mogelijk dat de ondergrond uitzet of krimpt. Het is belangrijk dat u bij vloerverwarming voorzorgsmaatregelen neemt om trekspanningen in de voegmortel en drukspanningen in de vloertegels te voorkomen. Doorlopende voegen zijn daarom erg belangrijk. Voorzie ook zeker in uitzettingsvoegen omdat deze eventuele bewegingen in de vloer opvangen. Dit voorkomt schade aan uw tegelvloer.

Bent u van plan om de tegels van uw badkamer of toilet te vervangen of herstellen?

De vloerders en tegelzetters uit ons netwerk zijn u graag van dienst tegen aantrekkelijke prijzen!

Zelf tegels voegen

Na het betegelen is het tijd voor het voegen. Wacht hiermee totdat de lijm helemaal gedroogd is. Hoe lang het duurt voordat de lijm van de vloertegels droog is vindt u op de verpakking van de lijm. Bevestig eventueel plinten tegen de wanden en maak daarna voegmortel aan. Giet het mengel uit over de vloer en verdeel het gelijkmatig over de voegen. Zorg ervoor dat elke voeg gevuld is met voegmortel. Wacht tot de voegen halfdroog zijn en verwijder daarna overtollig voedsel met een vochtige spons. Wacht niet tot de voegen helemaal opgedroogd zijn. Het is dan namelijk erg lastig om restjes weg te krijgen. Maak de tegels nogmaals schoon als de voegen helemaal droog zijn.

Prijzen van tegelzetten

De prijs voor het inhuren van een tegelplaatser of vloerder in Sint-Niklaas is afhankelijk van vele factoren, maar u kunt uitgaan van een gemiddelde prijs tussen de €30,- en €50,- per uur. Het exacte uurtarief van een tegelwerker in Sint-Niklaas wordt onder andere bepaald door de bereikbaarheid van het oppervlak, de benodigde gereedschappen en het materiaal dat wordt gebruikt. Wilt u graag weten wat het gaat kosten om een tegelzetter of vloerder in te schakelen voor uw tegelwerken? Aarzel dan niet om via ons offerteformulier enkele vrijblijvende offertes aan te vragen bij tegelwerken professionals uit Sint-Niklaas. Het is aan u om deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod.

vloerder Sint-Niklaas

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat een tegelwerker uit Sint-Niklaas voor u kan betekenen? Hebt u een vraag over het verschil in werkzaamheden tussen een tegelzetter en een vloerder? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen van badkamertegels? Voor al uw tegelwerken bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Vul op de offertepagina uw wensen, vragen en eventuele budget in. Wij sturen u vervolgens zo spoedig mogelijk enkele offertes toe van tegelwerken experts uit Sint-Niklaas. Vergelijk de offertes met elkaar op prijzen en aanbod. Het is aan u om uit deze offertes een tegelplaatser te kiezen die goed bij u past! Voor welke tegelzetter u ook kiest, wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen bij al uw tegelwerken.