Tegelwerken West-Vlaanderen

Tegelwerken West-Vlaanderen

Bent u op zoek naar een ervaren tegelzetter in West-Vlaanderen die uw badkamertegels wil plaatsen? Wilt u graag samen met een tegelzetter een ontwerp maken voor uw keuken? Of heeft u een vraag over de werkzaamheden van een vloerder? Voor al uw tegelwerken bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beheren een netwerk van specialisten op het gebied van tegelwerken in Vlaanderen. Dit betekent dat er altijd een tegelzetter of vloerder beschikbaar is, die in West-Vlaanderen uw keuken of badkamer wil betegelen. Bent u benieuwd naar de kosten voor het inhuren van een tegelzetter uit ons samenwerkingsverband? Vraag dan via de offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan zodat u deze kunt vergelijken. Na het vergelijken van de offertes kiest u zelf de vakman voor uw klus!

tegels zetten West-Vlaanderen

Uw allround tegelzetter

Elke tegelzetter, vloerder en tegelplaatser die zich aansluit bij ons samenwerkingsverband, heeft een ruime ervaring op het gebied van de tegelwerken. Dit betekent dat onze professionals in West-Vlaanderen uw muren en vloeren kunnen betegelen, zowel in de keuken, badkamer als het toilet. Zij maken bij de tegelwerken gebruik van diverse soorten tegels zoals keramische wandtegels en plavuizen voor de vloer. Wij garanderen bovendien dat elke tegelwerker die zich bij ons aansluit uitstekend is gediplomeerd, waardoor het betegelen altijd snel en vakkundig wordt gedaan tegen lage kosten. Bent u benieuwd wat een tegelwerken expert uit West-Vlaanderen voor u kan betekenen? Aarzel dan niet om de offertepagina in te vullen.

vloer betegelen West-Vlaanderen

Uw woonkamer of keuken betegelen

Het plaatsen van vloertegels of muurtegels in de keuken of woonkamer is een relatief eenvoudige klus. Bestel hiervoor bij een tegelwerken expert uit West-Vlaanderen de benodigde tegels, en zorg ervoor dat u nauwkeurig te werk gaat met betegelen. Let er wel op dat u bij het zetten van de wandtegels rekening houdt met de verzakking van de onderste rij. Daarnaast dient u bij het leggen van plavuizen en vloertegels te zorgen voor een volledig egale ondergrond. Wilt u liever dat een erkend tegelzetter uit West-Vlaanderen de klus voor u uitvoert? Wij helpen u met alle plezier verder met zowel tips en advies als praktische ondersteuning bij al uw tegelwerken. Uw keuken of woonkamer is bij onze vloerders in de juiste handen.

Badkamer of toilet betegelen

Wanneer u de badkamer of het toilet gaat renoveren, dan hebt u hierbij de hulp van een tegelplaatser of vloerder nodig. Deze kan namelijk samen met u kijken naar de huidige staat van de badkamertegels, en de eventuele noodzaak voor het opnieuw betegelen. Badkamertegels zijn bij menig tegelwerker uit West-Vlaanderen verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Het is dan ook volledig afhankelijk van uw wensen hoe wandtegels of vloertegels in het toilet of doucheruimte er uit komen te zien. Zodra onze vakman de badkamertegels heeft geplaatst, kunt u de badmeubels en het sanitair installeren. Benieuwd naar de voorwaarden en kosten voor het plaatsen van badkamertegels? Vul dan onze offertepagina in en wij beantwoorden uw vragen binnen korte tijd.

Welke tegels zijn geschikt?

Wanneer u van plan bent nieuwe badkamertegels te plaatsen, dan heeft u bij een tegelwerken expert de keuze uit diverse soorten badkamertegels. Zo hebt u onder andere de keus uit keramische en natuursteen muurtegels. Ook voor de vloer is een groot aantal verscheidene plavuizen geschikt. Wilt u weten welk soort vloertegels het beste passen bij het door u gekozen design? Vraag dan een vloerder uit ons netwerk in West-Vlaanderen om hulp bij het kiezen. Deze kan u advies geven aan de hand van uw budget en ontwerp, waarna onze vloerder u bovendien graag helpt bij het plaatsen van badkamertegels. Voor ieder budget hebben wij een passende oplossing. Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk prijzen voor al uw tegelwerken!

vloerder West-Vlaanderen

Verschil vloer- en wandtegels?

Bij uw tegelwerken hebt u de keuze uit vloer- en wandtegels. Wilt u vloertegels op de wand plaatsen? Dit is geen probleem. Het leggen van wandtegels op de vloer is echter niet verstandig. Een vloer is namelijk zwaarder belast dan een wand. Vloeren dragen meubels, er lopen mensen en huisdieren op en soms vallen spullen op de vloer. Het is daarom belangrijk dat een vloertegel erg sterk is. Door een ander bakproces worden vloertegels slijtvaster en sterker dan wandtegels. Wandtegels zijn minder sterk. De enige functie van een wandtegel is namelijk decoratie. Wandtegels moeten er vooral mooi uitzien.

De werkzaamheden van een vloerder

Regelmatig krijgen wij de vraag van onze klanten uit West-Vlaanderen wat nu precies het verschil is tussen een tegelzetter en een vloerder. Hoewel de termen redelijk inwisselbaar zijn, voeren vloerders over het algemeen maar een deel uit van de werkzaamheden die een tegelwerker kan doen. Een vloerder is dan echter wel weer meer gespecialiseerd in het vakgebied. Kort gezegd kunt u vloerders inschakelen voor alle vloer- en tegelwerken in woningen en bedrijven. Een vloerder kan zowel keramische als natuursteen tegels plaatsen, heeft kennis over het prepareren van de ondervloer, en kan natuurlijk de dekvloer afwerken.

Vloertegels leggen

Het leggen van plavuizen is voor een ervaren klusser goed te doen. U kunt de plavuizen in een mortelbed of op een natte laag chape leggen. Een nadeel hiervan is dat u een verkeerd geplaatste tegel nooit meer recht krijgt. Bij het zelf leggen van vloertegels is lijmen daarom een goede keuze. Het is hierbij belangrijk dat de ondergrond vlak en erg schoon is. Een aansluitprofiel op de aansluiting met de muur is erg handig bij het leggen. Ze zorgen ervoor dat de plavuizen netjes op de vloer liggen. Als u twijfelt of het leggen van plavuizen wel helemaal goed gaat komen, dan kunt u het beste een tegelzetter uit West-Vlaanderen inschakelen.

Soorten tegels

Bij een renovatie of verbouwing moeten vele keuzes worden gemaakt. Eén van de keuzes is de tegelsoort waarmee u de badkamer, het terras of andere ruimtes wilt betegelen. Omdat iedereen andere wensen heeft op het gebied van kleur, uitstraling en budget, is bij menig tegelwerken expert uit West-Vlaanderen een groot aantal tegelsoorten verkrijgbaar. Wilt u graag een ruimtelijke en elegante uitstraling creëren dan zijn plavuizen in een aardetint een goede optie. Een landelijke keuken creëert u door te kiezen voor kleinere tegeltjes in warme kleuren. Een professional uit ons netwerk in West-Vlaanderen informeert u graag over de opties en bijbehorende prijzen.

tegels West-Vlaanderen

Natuursteen tegels

Wie graag tegels wil met een unieke en luxueuze uitstraling, doet er goed aan te kijken naar de mogelijkheden voor natuursteen. Natuursteen wordt in tienduizenden jaren gevormd onder grote druk. De plaats waar de steen gewonnen wordt is bepalend voor de hardheid, het patroon en de kleur van de steen. Er zijn diverse soorten natuursteen geschikt voor het maken van tegels. Zo leveren wij onder andere marmer, kalksteen en travertin. Deze steensoorten zijn zeer geschikt voor het betegelen van landelijke keukens. Leisteen of kwartsiet is harder en heeft een reliëf oppervlak. Het is daarnaast relatief duur, maar heeft een zeer hoge kwaliteit.

Mozaïek tegels

Een mozaïek is een verfijnde en klassieke manier om een badkamer of keuken mee te decoreren. Het plaatsen van mozaïek tegels is echter een langdurig proces, wat hoge kosten met zich meebrengt. Wilt u wel graag profiteren van de uitstraling van mozaïeken, maar hebt u maar een beperkt budget? Het is tegenwoordig mogelijk om bij menig tegelwerker uit West-Vlaanderen speciale mozaïek platen te bestellen. Zo’n mozaïek plaat is een zachte plaktegel waarmee u gemakkelijk een wand kunt betegelen. Op deze plaktegels is al een mozaïek in licht reliëf aangebracht. Deze plaktegels zijn in vele varianten en kleuren verkrijgbaar. Een bij ons aangesloten tegelzetter uit West-Vlaanderen helpt u graag met betegelen.

natuurstenen tegels West-Vlaanderen

Graniet tegels

Wilt u uw badkamer of woonkamer laten betegelen met graniet? Dit magmatisch stollingsgesteente is erg compact waardoor het één van de sterkste natuursteen tegelsoorten is. U herkent graniet aan de grijze gespikkelde structuur. Graniet is erg goed bestand tegen vuil, het is daarnaast niet poreus. Dit maakt het gesteente erg geschikt als keukenaanrecht. Graniet heeft daarna een lichte structuur. Dit zorgt voor een antislip effect, waardoor graniet ook geschikt is in de badkamer of op een terras. U kunt graniet op verschillende manieren laten afwerken. Bij gebruik binnenshuis wordt het veelal gepolijst. Bij gebruik buitenshuis is de afwerking meestal grover.

mozaïek tegels West-Vlaanderen

Marmer tegels

Bent u op zoek naar een tegel met een luxe uitstraling? Wellicht is marmer iets voor u. Marmer is erg duurzaam en het straalt verfijning en klasse uit. Het ontstaat uit gekristalliseerde kalksteen. Marmer wordt veelal verzoet en gepolijst, dit geeft de tegels een mooie glans. U hebt echter tevens de keuze uit een matglanzende afwerking. Bij keuken- en badkamertegels van marmer valt de keuze veelal op wit en grijstinten. Hebt u liever iets anders? Marmer is tevens verkrijgbaar in geel, roze of roodtinten. De meeste soorten kunt u tevens buitenshuis gebruiken. Marmer is makkelijk te reinigen, pas echter op met agressieve schoonmaakmiddelen.

toilet betegelen West-Vlaanderen

Keramische tegels

Tot slot willen we u nog enige informatie geven over keramische tegels. Dit materiaal is zeer geschikt als basismateriaal voor terras- en tuintegels. Dit komt doordat het keramiek wordt voorzien van een speciale coating, die de terrastegels goed beschermt tegen de invloeden van weer en wind. Daarnaast zijn veel van de keramische tegelsoorten die u bij een tegelwerken professional uit West-Vlaanderen kunt bestellen zuurbestendig, antislip en nemen ze vrijwel geen vocht op. Dit betekent dat deze tegelsoort onderhoudsvriendelijk en zeer hygiënisch is. Een laatste voordeel is dat keramische tegels niet kromtrekken. Zo voorkomt u dat u op korte termijn opnieuw tegelwerken moet uitvoeren.

keramische tegels West-Vlaanderen

Vloerverwarming

Als u vloerverwarming hebt dan is het belangrijk om hierbij een geschikte vloer te laten leggen. De vloerbedekking moeten namelijk niet de warmte van de vloer tegenhouden. Een vloerbedekking met een te grote isolerende werking is daarom niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Een natuurstenen of keramische tegelvloer heeft een lage warmteweerstand. De tegels nemen warmte goed op en geven het vervolgens af naar de ruimte erboven. Houd bij het leggen van een keramische tegelvloer wel rekening met de uitzetvoegen, vooral bij een tegelvloer in wildverband. Door de temperatuurverschillen is het mogelijk dat deze loskomen of gaan barsten.

Zoekt u een tegelplaatser of vloerder voor tegelwerken bij u in West-Vlaanderen?

De tegelwerkers uit ons netwerk leveren vakwerk tegen scherpe prijzen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Zelf tegels voegen

Het is altijd mogelijk dat een tegel uitzet of krimpt. Om spanning op te vangen zit er een kleine ruimte tussen keuken- of badkamertegels. Deze moet u voegen. Als u wilt weten hoeveel ruimte open moet blijven voor het voegen, dan gebruikt u de volgende rekensom: 2*1/100 van de lengte. Bij tegels van 20 x 20 centimeter zult u dus voegen van 4 millimeter toepassen. U hebt bij het voegen de keuze uit verschillende kleuren. Wit is erg mooi maar dit verkleurt snel. Grijs of lichtgrijs verkleurt niet en is daarom erg populair. U begrijpt dat het voegen erg belangrijk is. Laat u het voegen liever over aan een vakman? Een professional uit ons netwerk in West-Vlaanderen helpt u graag bij al uw tegelwerken.

Prijzen van tegelzetten

De prijs voor het laten betegelen van uw wanden of vloeren door een erkend tegelzetter of vloerder uit ons samenwerkingsverband is afhankelijk van diverse factoren. Zo wordt de prijs van tegelwerken onder andere bepaald door het soort vloertegels waar u voor heeft gekozen. Ook de grootte van het te betegelen oppervlak is van invloed op de prijs van tegelwerken. Een derde invloedsfactor is het patroon waarin u de muurtegels laat plaatsen. Hoe intrinsieker het patroon, hoe hoger de prijzen. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor de werkzaamheden van een tegelzetter of vloerder bij uw pand in West-Vlaanderen? Vul dan de offertepagina zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij u meerdere offertes kunnen sturen.

Tegelzetter West-Vlaanderen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat een erkend tegelzetter of vloerder uit West-Vlaanderen voor u kan betekenen op het gebied van de tegelwerken? Bent u nieuwsgierig naar de prijzen voor het inhuren van een tegelzetter voor het afhandelen van een klus naar uw wensen? Of hebt u een vraag over het plaatsen van muurtegels in uw keuken? Aarzel dan niet om de offertepagina in te vullen. Onze specialisten uit West-Vlaanderen beantwoorden uw hulpvragen met alle plezier. We sturen u desgewenst gratis een aantal vrijblijvende offertes toe van specialisten bij u uit de regio. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo altijd voor de tegelplaatser of vloerder die aan uw eisen voldoet.