Tegelwerken Brussel

Tegelwerken Brussel

Onder de koepelterm tegelwerken worden diverse werkzaamheden verstaan. Zo kan een tegelzetter niet alleen tegels plaatsen, maar ook de bestaande tegelvloer verwijderen, en een ontwerp maken voor een badkamerwand binnen een bepaalde stijl. Bent u op zoek naar een vloerder of tegelplaatser in Brussel die u wil helpen bij het betegelen van de keuken of badkamer? Voor alle tegelwerken bent u bij ons aan het juiste adres. Menig tegelwerker en vele vloerders uit de regio zijn aangesloten bij ons netwerk. Als u het offerteformulier invult ontvangt u van ons tot maximaal vijf offertes. Hierdoor kunt u bij ons altijd diverse tegelwerken specialisten uit Brussel vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de tegelwerken professional die bij u past!

tegelzetter Brussel

Uw allround tegelzetter

Wanneer u een samenwerking aangaat met een tegelzetter uit ons netwerk, dan weet u zeker dat u snel en vakkundig wordt geholpen met al uw tegelwerken. Elke tegelzetter en vloerder uit ons netwerk heeft namelijk ruime ervaring en uitstekende diploma’s. Ze kunnen u helpen met een groot aantal klussen op het gebied van de tegelwerken. Hebt u bijvoorbeeld hulp nodig bij het maken van een ontwerp voor het betegelen van de badkamer? Of bent u op zoek naar een vakman voor het aanbrengen van badkamertegels? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van menig tegelzetter uit Brussel. Wij helpen u met alle plezier verder met al uw tegelwerken.

vloerder Brussel

Uw woonkamer of keuken betegelen

Een tegelzetter uit Brussel kan zowel vloer- als muurtegels voor u zetten. Wilt u een deel van de woonkamer of keuken laten betegelen? Dan is het mogelijk om de tegelwerken zelf uit te voeren. Wij raden echter aan om contact op te nemen met een ervaren tegelzetter of vloerder. Zo weet u zeker dat het betegelen op de juiste manier is gedaan. Zoekt u een vakman die plavuizen voor u kan leggen? Dankzij ons netwerk ontvangt u altijd meerdere offertes van tegelwerken specialisten. Deze vergelijkt u zelf met elkaar op basis van aanbod en prijzen. Vervolgens kiest u zelf de tegelwerken specialist voor uw klus. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 25% op de totaalprijs besparen!

Badkamer of toilet betegelen

Het plaatsen van een volledig nieuwe badkamer of toilet vergt enige inspanning. Zo dient u voordat u de ruimte opnieuw kunt indelen eerst alle voorbereidende werkzaamheden te hebben afgerond. Een onderdeel van deze voorbereidende klussen is het betegelen van vloeren en wanden met de gekozen badkamertegels. Bij elke tegelwerken expert uit ons netwerk hebt u de keuze uit diverse soorten badkamertegels tegen aantrekkelijke kosten. Zodra u een keus heeft gemaakt uit het aanbod van badkamertegels, raden wij aan om een tegelzetter uit Brussel in de arm te nemen. Deze zal de badkamertegels zetten, en het toilet of de doucheruimte verder afwerken.

Welke tegels zijn geschikt?

Een tegelzetter uit Brussel kan vele soorten en maten wandtegels en vloertegels voor u plaatsen. Welke vloer- en wandtegels het meest geschikt zijn, is afhankelijk van uw wensen voor de badkamer of keuken. Zo hebt u bij menig tegelplaatser de keuze uit zowel natuurstenen als keramische badkamertegels. Daarnaast hebt u de keuze uit vele soorten keuken- en badkamertegels voor het afwerken van de vloeren. Denk hierbij onder andere aan plavuizen die een modern resultaat bieden, of plavuizen die juist een meer landelijke stijl oproepen. Wilt u weten welke tegelsoort het beste aansluit bij uw wensen? Vraag in dat geval een tegelzetter uit Brussel om advies.

vloertegels Brussel

Verschil vloer- en wandtegels?

Voordat u begint met tegelwerken hebt u de keuze uit vloer- en wandtegels. U vraagt zich wellicht af of hier een groot verschil tussen zit. Een vloer heeft meer te verduren dan een wand. Wandtegels moeten er niet alleen maar mooi uitzien. Op vloertegels wordt echter gelopen, er vallen spullen op en er staan meubels op. Een vloertegel moet daarom veel slijtvaster en steviger zijn dan een wandtegel. Een vloertegel ondergaat daarom een ander bakproces. Wandtegels zal een vloerder daarom nooit gebruiken voor het betegelen van een vloer. Een vloertegel kunt u echter wel op de wand aanbrengen.

De werkzaamheden van een vloerder

Naast menig tegelzetter zijn ook verschillende vloerders uit Brussel aangesloten bij ons netwerk van specialisten. Een vloerder is een speciaal soort tegelwerken expert, omdat hij zich volledig richt op het plaatsen van vloertegels. Een vloerder kan zowel keramische als natuursteen vloerbekledingen zetten, de ondervloer (chape) voorbereiden op de nieuwe tegels en tevens een dekvloer herstellen of leggen. De vloerders uit ons netwerk zijn bovendien geschoold in het toepassen van decoratieve tegeltechnieken. Dit betekent dat zij ook mozaïek vloertegels of granito kunnen plaatsen. Hulp nodig bij het plaatsen van badkamertegels of het betegelen van het toilet? Een vloerder uit Brussel kan u ondersteunen bij al uw tegelwerken.

Vloertegels leggen

Tegelwerken hoeven niet altijd gedaan worden door een vloerder of tegelzetter. Het zelf leggen van vloertegels is tevens een optie. Bij het leggen is de staat van de ondergrond belangrijk voor de kwaliteit van de plaatsing. Maak de ondergrond daarom altijd helemaal schoon en stofvrij. Hebt u een sterk zuigende ondergrond? Breng dan eerst een voorstrijkmiddel aan voordat u begint met leggen. Leg voor het betegelen een paar vloertegels neer om te kijken hoe ze uitkomen. Als alles uitkomt smeert u tegellijm op het oppervlak met een getande lijmkam. Plaats met een schuivende beweging elke tegel in de vochtige lijm. Breng voegkruisjes aan tussen de tegels en controleer of alles recht ligt. Laat het vervolgens drogen.

Soorten tegels

Wanneer u van plan bent om het terras, de tuin, keuken of badkamer te betegelen, dan hebt u bij de meeste tegelwerken experts de keuze uit een groot aantal tegelsoorten. Zo biedt menig tegelwerken expert uit ons netwerk onder andere tegels van natuursteen, beton en keramiek aan. Voor welke tegelsoort u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen voor budget en uitstraling. Grote tegels of plavuizen bieden bijvoorbeeld een ruimtelijke en elegante uitstraling, terwijl kleinere tegelsoorten een meer authentieke en landelijke sfeer creëren. Wilt u graag enkele voorbeelden ontvangen van door ons betegelde ruimtes? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

tegels Brussel

Natuursteen tegels

Een tegel van natuursteen is relatief duur, maar wordt toch vaak verkocht vanwege de unieke uitstraling. Natuurstenen producten hebben allen een eigen kleur en patroon, doordat de stenen onder grote druk en door de invloeden van weer wind en gevormd worden. Van de stenen worden platte tegels of plavuizen gemaakt, die een hoge duurzaamheid hebben. Dankzij een goede coating hebben de natuurstenen wandtegels en vloertegels een lange levensduur, en zijn ze kleur- en krasvast. De wandtegels en vloertegels houdt u bovendien gemakkelijk schoon en ze vergen weinig onderhoud. Een tegelwerker uit ons netwerk informeert u graag.

Mozaïek tegels

Tot een aantal jaar terug was het betegelen met mozaïek tegels een tijdsintensief proces. Wanneer u graag een eigen mozaïek wil hebben, dan zal het zetten van de tegeltjes nog steeds veel tijd in beslag nemen. Het is echter ook een optie om bij een specialist uit de regio speciale mozaïektegels te bestellen. Een mozaïektegel is een speciale plaktegel die het uiterlijk heeft van een mozaïek. Dit product kunt u gemakkelijk zelf plaatsen, en vormt een mooi detail in een badkamer of keuken. Wilt u toch een eigen mozaïek (laten) maken? De aan ons netwerk gelieerde vloerders uit Brussel hebben tevens kennis over het toepassen van decoratieve tegeltechnieken als mozaïek en granito.

natuursteen tegels Brussel

Graniet tegels

Wilt u keuken- of badkamertegels van graniet laten plaatsen door een vloerder? Graniet is een soort natuursteen, het is een magmatisch stollingsgesteente. Het is gestold onder het aardoppervlak en hierdoor een stuk compacter dan andere soorten natuursteen. Graniet bevindt zich meestal op lastig te bereiken oppervlakken. Het is dan ook niet erg goedkoop. Omdat graniet erg sterk is gebruikt men het vooral als vloerbedekking. Een ander voordeel hiervan is dat de tegel niet erg poreus is en goed tegen vuil kan. Deze tegelsoort heeft dan ook weinig onderhoud nodig. Bij gebruik binnenshuis heeft graniet vaak een gepolijste afwerking. Bij gebruik als terrastegels is de afwerking meestal grover.

mozaïek tegels

Marmer tegels

Het is tevens een optie om keuken- of badkamertegels van marmer te laten plaatsen door een vloerder of tegelzetter uit Brussel. Marmer is ook een natuursteensoort, het is een gekristalliseerde kalksteen. Het wordt al vele jaren gebruikt en is tegenwoordig weer erg populair. Marmer heeft een hele luxe uitstraling. Vloeren van marmer kunnen op verschillende manieren gepolijst worden. Een hoogglans effect is een optie maar matglans marmer is tevens erg mooi. Marmer in wit- en grijstinten is het meest voorkomend. U hebt echter tevens de keuze uit marmer in rood- en geeltinten. Een vloer van marmer heeft weinig onderhoud nodig. Gebruik echter geen agressieve schoonmaakmiddelen met chemicaliën en zuren.

Tegelwerker Brussel

Keramische tegels

Keramische tegels zijn een uitstekende keuze voor het betegelen van een tuin of terras. Het is mogelijk om keramische producten te laten voorzien van een speciale toplaag. Hierdoor worden de keramische producten niet alleen kras- en kleurvast, maar ook zuurbestendig en vochtwerend. Dit betekent dat een tegel geen vocht en vuil door laat, en dat zij zeer onderhoudsvriendelijk is. Bovendien zullen de terrastegels niet kromtrekken, wat betekent dat zij een lange tijd zonder probleem in de tuin kunnen liggen. Bij de tegelwerken professionals uit Brussel is een groot aantal soorten en maten keramische terrastegels verkrijgbaar, tegen aantrekkelijk prijzen. Vraag via het offerteformulier meerdere offertes aan en vergelijk de prijzen en het aanbod.

plavuizen leggen Brussel

Vloerverwarming

Het is voor vloerverwarming erg belangrijk dat de warmte wordt afgegeven aan de ruimte boven de vloerverwarming. Een aantal soorten vloerbedekking zijn niet geschikt in combinatie met vloerverwarming vanwege de te grote isolerende werking. Keramische of natuursteen plavuizen zijn erg goed te combineren met vloerverwarming. De plavuizen nemen de warmte goed op en ze geven dit vervolgens ongehinderd af aan de bovenliggende ruimte. Het enige waar u of de vloerder uit Brussel rekening mee moet houden zijn de uitzetvoegen. Door temperatuurverschillen is het namelijk mogelijk dat deze barsten of zelfs loskomen. Dit komt vooral voor bij niet doorlopende voegen, als een tegelvloer in wildverband ligt.

Zoekt u een tegelwerker met ruime ervaring op het gebied van tegelwerken?

De tegelplaatsers uit ons netwerk leveren vakwerk tegen scherpe prijzen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Zelf tegels voegen

Een belangrijk onderdeel van tegelwerken is het voegen. Tegels liggen nooit naadloos tegen elkaar aan. Na het leggen van vloer- en wandtegels is het daarom tijd voor het voegen. Dankzij het voegen en de ruimte tussen de tegels wordt het uitzetten en krimpen van tegels opgevangen. U hebt de keuze uit verschillende kleuren voeg. Gebruik bij het voegen altijd dezelfde specie ter voorkoming van kleurverschillen. Wacht na het voegen ongeveer 15 minuten totdat de specie bijna droog is. Neem daarna de tegels en het voegwerk af met een vochtige spons. Hierdoor wordt elke tegel schoon en u verwijdert tegelijkertijd overtollige specie.

Prijzen van tegelzetten

De prijzen voor het inhuren van een tegelzetter of vloerder uit Brussel kunnen sterk van elkaar verschillen. Zo bepaalt onder andere het soort tegelwerk waar u voor kiest de prijs voor het zetten van muurtegels. Hebt u de keuze gemaakt voor een eenvoudig patroon? Dan zal de tegelplaatser de klus snel voor u uitvoeren, tegen een uurloon van ongeveer €30,-. Kiest u voor een intrinsiek patroon of mozaïek? Dan zullen de kosten van het betegelen door een tegelzetter uit Brussel al snel stijgen. De kosten worden bovendien beïnvloed door de gekozen tegelsoort: keramische tegels zijn een stuk goedkoper dan plavuizen van natuursteen.

Tegelzetter offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar wat een tegelwerker uit Brussel voor u zou kunnen betekenen op het gebied van de tegelwerken? Hebt u een vraag over tegelwerken voor een erkend tegelzetter uit Brussel? Of bent u benieuwd naar de exacte prijs voor het leggen van vloertegels door een ervaren vloerder uit ons samenwerkingsverband? Vul dan vandaag nog ons offerteformulier in. Wij zorgen ervoor dat u binnen korte tijd een geheel vrijblijvend offertes krijgt toegestuurd van menig tegelwerker uit Brussel. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de tegelzetter die aan uw wensen voldoet! Wij helpen u graag.