Voor al uw tegelwerken!

Gratis offertes aanvragen

Tegelwerken Hasselt

De term tegelwerken is een verzamelnaam voor verschillende werkzaamheden. Een tegelzetter uit Hasselt is dan ook ervaren in meer dan alleen het plaatsen of leggen van tegels. Hij kan ook de bestaande tegelvloer verwijderen, de ondergrond voorbereiden of samen met u een ontwerp maken voor het betegelen van de badkamer. Wilt u graag in contact komen met een vloerder of tegelwerker uit Hasselt die één van de tegelwerken kan uitvoeren?

Start de gratis offerteaanvraag!

Wij brengen u gemakkelijk en snel in contact met enkele vloerders of tegelzetters bij u uit de regio. Als u het offerteformulier invult ontvangt u maximaal vijf offertes van meerdere vakmannen uit ons netwerk. Deze vergelijkt u met elkaar waarna u zelf de vakman met de best voorwaarden kiest.

tegelwerken Hasselt

Wat doet een tegelzetter precies?

Tegenwoordig worden tegelwerken al lang niet meer enkel in de badkamer gebruikt. Tegelwerken zijn enorm populair, u vindt ze in Hasselt terug in onder meer keukens, woonkamers en zelfs slaapkamers. De werkzaamheden van een tegellegger lopen dan ook redelijk uiteen. Het standaard beeld dat vele klanten bij het beroep tegelzetter hebben, is daarom ook niet altijd even compleet. Bent u benieuwd waarvoor u een tegellegger kunt inschakelen? Hieronder geven wij een opsomming van een aantal veelvoorkomende werkzaamheden:

  • Adviseren u over de vele verschillende soorten tegelwerken
  • Originele betegeling slopen en van de vloer of muur halen
  • Herstellen en voorbereiden van de ondergrond
  • Tegelen
  • Voegen

Navigeer naar:

Welk vertrek betegelen? | Tegelwerken, het proces | Prijzen | Soorten tegels

Allround tegelzetters

Een tegelzetter werkt meestal aan het plaatsen van tegelwanden of het betegelen van een terras of tuin. Daarnaast kan een tegelplaatser of vloerder ook samen met u een ontwerp maken. Ook kan deze u advies geven over wat de beste tegelsoort is om te zetten. De vloerders en tegelwerken professionals uit ons netwerk in Hasselt hebben allen ruime ervaring met tegelwerken. Wij verwachten bovendien dat alle vakmannen uitstekende diploma’s hebben en zich regelmatig laten bijscholen over de nieuwste technieken en gereedschappen op het gebied van tegelwerken. Hierdoor helpen de vakmannen uit Hasselt u altijd snel en volgens de meest effectieve methode. Stel uw vragen over tegelwerken gerust via onze offertepagina.

Uw woonkamer of keuken betegelen

Naast doucheruimtes en het terras is het tevens een optie om de woonkamer te betegelen. Wij adviseren om hiervoor een tegelzetter uit Hasselt in te zetten. Tegenwoordig zijn ook voor de woonkamer plavuizen zeer populair. Het betegelen van de woonkamer biedt een ruimtelijke en moderne aanblik. Daarnaast is het ook mogelijk om met kleinere tegeltjes een meer landelijke sfeer te creëren. Onze vloerders uit Hasselt informeren u met alle plezier over de mogelijkheden voor een vloerverwarming of het voorbereiden van de ondervloer. Weet u niet zeker wat de beste keuze is voor het betegelen van de wanden of vloer in uw woonkamer? De tegelplaatsers uit ons netwerk in Hasselt geven u advies en betegelen uw woonkamer of keuken graag.

tegels in badkamer

Badkamer betegelen

Bent u de badkamertegels helemaal zat? Of gaat u een badkamerrenovatie uitvoeren en wilt u daarbij ook de badkamertegels vervangen? Het inschakelen van een tegellegger zal u in dat geval veel tijd en energie besparen. Het plaatsen van badkamertegels vereist namelijk enige nauwkeurigheid om vochtproblemen te voorkomen. Bovendien beschikt een vakman uit Hasselt over ruime ervaring en weet hij precies hoeveel badkamertegels u nodig heeft voor de renovatie. Zo voorkomt u dat u teveel of juist te weinig aanschaft en bespaart u zichzelf extra kosten. Een tegellegger kan het oppervlak van de betegeling tevens bewerken met een waterdichte coating om deze waterdicht te maken, hiermee verlengt u de levensduur.

betegelen toilet Hasselt

Toilet betegelen

Het toilet is een ruimte waar u onbewust veel tijd in doorbrengt, dus het is wel zo fijn als deze er netjes uitziet. Als u de ruimte graag wilt renoveren, dan kunt u met nieuwe toilettegels de ruimte flink beïnvloeden. Door bijvoorbeeld te kiezen voor lichte, glanzende tegels lijkt de ruimte optisch een stuk groter. Ook lijkt het toilet een stuk groter als u gebruik maakt van een grotere tegel. Wilt u dat het toilet een stuk hoger lijkt? Vraag de tegellegger om muren in dat geval verticaal te tegelen. Horizontaal tegelen levert juist een optisch bredere toiletruimte op.


Tegels verwijderen

Voordat de tegelwerken van start gaan, zullen er eerst een aantal voorbereidende werkzaamheden moeten plaatsvinden. In enkele gevallen is het mogelijk om over bestaande tegelwerken heen te tegelen, maar meestal zult u deze moeten laten verwijderen. Heeft u een beperkt budget? Dan kunt u overwegen om het breekwerk zelf uit te voeren. Onthoud daarbij wel dat dit een klus is die waarschijnlijk meerdere dagen in beslag neemt, zeker als u geen verlof opneemt en het klussen na uw werkdagen moet uitvoeren. Het inschakelen van een tegelwerken expert uit Hasselt is de eenvoudigste en snelste manier. Na het sloopwerk zal de tegelplaatser bovendien het oppervlak herstellen en egaliseren zodat het klaar is voor de tegelwerken.

Tegels lijmen

In de meeste situaties zal een tegelplaatser kiezen voor het lijmen van tegelwerken. Dit houdt in dat de expert uit Hasselt eerst een lijm maakt en deze gebruikt om de tegelwerken op het oppervlak te plakken. Bij het lijmen wordt er gebruik gemaakt van slechts enkele millimeters lijm. Dit houdt in dat lijmen enkel geschikt is wanneer het oppervlak volledig egaal is. Het lijmen geeft namelijk niet de mogelijkheid om eventuele oneffenheden op te vangen. Hoe groter de tegel is, des te belangrijker dat het oppervlak volledig egaal is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kiest een tegelwerken expert er ook wel voor om een mortelbed te gebruiken.

vloerder in Hasselt

Tegels in cement

In sommige gevallen zal de vakman kiezen voor het betegelen in cement. Hierbij creëert hij een mortelbed waarin hij de tegels legt. In tegenstelling tot het lijmen, hoeft de ondergrond bij het gebruik van een mortelbed niet egaal te zijn. De cementlaag is namelijk iets dikker, waardoor de tegelwerken expert uit Hasselt de vloertegels iets verder in het cement kan kloppen. Dit geeft ook de mogelijkheid om vloertegels van verschillende diktes te gebruiken. Het nadeel van deze techniek is dat deze uitgevoerd moet worden door iemand met veel ervaring. Als de tegel eenmaal in het cement ligt, ligt deze namelijk vast en kunt u hem niet verschuiven.

voegen van tegels Hasselt

Tegels voegen

Als de tegelwerken zijn afgerond volgt het voegwerk. Het voegen is een cruciale stap in het betegelen en beschermt de tegelwerken tegen eventuele scheuren of barsten. Zeker als u tegelwerken op een vloer met vloerverwarming plaatst zijn de voegen van groot belang, omdat de schommelingen in de temperatuur ervoor zorgen dat de dekvloer krimpt en uitzet. Het vullen van de voegen wordt doorgaans gedaan met een speciale voegspecie. In de badkamer en het toilet gebruikt de vakman een waterdichte specie zodat er geen vochtproblemen ontstaan. Gaat u zelf voegen? Breng de specie dan in draaiende bewegingen aan en zorg dat alle voegen evenredig gevuld zijn. Laat ze goed drogen voordat u de tegelwerken afsponst, om verkleuringen te verkomen.

Kwalitatieve tegelwerken tegen scherpe prijzen!

Wij garanderen u de laagste prijzen. Vergelijk offertes en bespaar tot 25%.

Gratis offertes aanvragen

Prijs van tegelzetter

De prijs voor het inhuren van een tegelplaatser of vloerder in Hasselt is afhankelijk van vele factoren, waaronder de arbeidskosten en de materiaalkosten. U kunt op beide factoren eenvoudig besparen. Bespaar op de arbeidskosten door de prijsopgaven van diverse aanbieders te vergelijken. Gemiddeld ligt de prijs per vierkante meter tussen de €25,- en €40,-. Soms hanteert de tegelwerken expert uit Hasselt een vaste prijs per uur, deze ligt ongeveer tussen de €30,- en €50,-. Door te vergelijken weet u zeker dat u de laagste prijs betaalt! Ook de prijzen van het materiaal lopen enorm uiteen. Als u een beperkt budget heeft kunt u kiezen voor goedkope tegelwerken, deze zijn al verkrijgbaar vanaf €15,- per vierkante meter.

Prijs per m² Uurtarief
€25,- tot €40,- €30,- tot €50,-
Soort tegelwerken Prijs van de tegels Tegelzetter, prijs per m²* Gemiddeld totaalbedrag, inclusief plaatsing*
Keukenwand (8 m² betegelde oppervlakte) Goedkope tegels: €15,- per m² €40,- €440,-
Badkamer (40 m² betegelde oppervlakte) Luxe, keramische tegels: €40,- per m² €40,- €3.200,-
Woonkamer, hal én keuken (100 m² betegelde oppervlakte) Natuursteen: €60,- per m² €40,- €10.000,-
*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Video over vloertegels leggen:

vloerder vloertegels

Vloertegels leggen

Als u zelf vloertegels gaat leggen dan is de voorbereiding het halve werk. Koop altijd extra tegels zodat u voldoende marge hebt. Houd daarnaast een aantal tegels reserve voor wanneer u eens één moet vervangen. Plavuizen kunt u op verschillende manieren leggen. Dunne plavuizen legt de tegelzetter veelal in natte chape en dikke plavuizen in een mortelbed. Keramische plavuizen kunnen goed gelijmd worden op een droge chape. Een tegelzetter geeft de voorkeur aan lijmen omdat de kwaliteit hiervan de laatste jaren goed verbeterd is. Twijfelt u of het betegelen goed gaat? Een tegelzetter uit Hasselt heeft ervaring en het benodigde materiaal. Het is daarom verstandig om het leggen van plavuizen aan een vakman over te laten.

leggen tegels Hasselt

Verschil vloerder en tegelzetter

In Vlaanderen wordt er regelmatig onderscheid gemaakt tussen een tegelzetter en een vloerder. De werkzaamheden komen aardig overeen, maar toch zit er een verschil tussen deze twee beroepen. Een tegelzetter is in te zetten voor een grote diversiteit aan tegelwerken, terwijl een vloerder zich gespecialiseerd heeft in het leggen van verschillende vloeren. Een vloerder is bekend met verschillende technieken waarmee hij de oude vloer zonder schade kan verwijderen. Zo kunt u de vloer wellicht verkopen of zelfs hergebruiken. Vloerders werken met vele verschillende materialen, zoals graniet, tegels en PVC. Wij brengen u met alle plezier in contact met een vloerder uit Hasselt.

Welke tegels zijn geschikt?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag welke tegelsoort het meest geschikt is voor hun keukenwand, of welke badkamertegels het beste aansluiten bij hun wensen. Het antwoord hierop wordt door vele factoren bepaald. U hebt dan ook de keuze uit vele combinaties en oplossingen voor uw tegelwerken. Menig tegelwerker uit ons netwerk heeft een ruim assortiment aan badkamertegels beschikbaar, welke variëren in materiaal, kleur, design en grootte. De diverse tegelsoorten hebben dan ook geheel verschillende eigenschappen en voordelen. Natuursteen kent bijvoorbeeld een lange levensduur, terwijl beton relatief goedkoop is. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat.

Verschil vloer- en wandtegels?

Hebt u prachtige wandtegels gezien die u als vloertegels wilt gebruiken? Dit is geen goed idee. Een wandtegel is namelijk dun en bij zware belasting knapt deze. Een tegelzetter moet wandtegels eenvoudig kunnen snijden. Daarnaast zijn wandtegels meestal niet anti-slip, wat het gevaarlijk maakt als u deze op de vloer gebruikt. Vloertegels bestaan uit een hardere kleisoort dan wandtegels. Ze worden bovendien bij hogere temperaturen gebakken waardoor ze minder steviger, slijtvaster en breukvaster worden. Dit is erg belangrijk omdat een vloer te maken heeft met lopende mensen en zware meubels. Vloertegels kunt u daarentegen wel als wandtegels gebruiken.

Soorten tegels

Er bestaat niet alleen verschil in het design, de kleur en het materiaal, ook de toepassing varieert. Zo hebt u bijvoorbeeld de keuze uit speciale terrastegels, badkamertegels en tuintegels. Bovendien maken wij ook onderscheid tussen wandtegels en vloertegels. Ziet u soms door de bomen het bos niet meer? Neem dan eens een kijkje bij een tegelzetter in Hasselt. Hier krijgt u direct inzicht in de mogelijkheden en tegelsoorten. Hebt u liever eerst een prijsoverzicht van de tegelwerken? Geef dan uw wensen en maximale budget aan op de offertepagina en wij sturen u spoedig tot maximaal 5 prijsopgaven van tegelwerken professionals toe.

tegelsoorten Hasselt

Natuursteen tegels

Natuursteen is de verzamelnaam voor verschillende steensoorten die worden gevormd onder hoge druk. Dit heeft tot gevolg dat de textuur, kleur, en het patroon op de steen afhankelijk is van de plaats waar deze gewonnen wordt. Voorbeelden van natuursteen zijn graniet, marmer en kwartsiet. Het is afhankelijk van de toepassing welke soort natuursteen het meest geschikt is voor het maken van keuken- of badkamertegels. Zo is marmer zeer geschikt voor landelijke keukens, en is kwartsiet een populair product bij menig vloerder. Graniet is tot slot de hardste steensoort die wij aanbieden, en die eveneens geschikt is voor het leggen van vloeren, zeker met een hoogglans afwerking.

Mozaïek tegels

Met mozaïek tegels is het mogelijk om een heel eigen patroon of zelfs een foto in steen af te beelden. In veel oude kerken vindt u dan ook mozaïeken terug op zowel wanden als vloeren. Ondanks de aantrekkelijke decoratieve voordelen, heeft mozaïek als nadeel dat het zeer tijdsintensief is om te plaatsen. Daarnaast is het niet goedkoop omdat u verschillende kleuren en steensoorten nodig hebt. Hebt u maar een beperkt budget? Koop dan bij een tegelplaatser of vloerder uit Hasselt speciale mozaïek plaktegels. Met de plaktegels creëert u zelf, zonder hulp van een tegelwerker snel een mooie decoratieve rand in uw badkamer, douche ruimte of toilet.

graniet tegels

Graniet tegels

Graniet is een harde soort natuursteen. Magma, diep in de aardkorst, probeert op te stijgen naar het aardoppervlak. Soms komt het echter vast te zitten. Het koelt langzaam af en vervolgens gaat het stollen waarna magmatisch dieptegesteente, oftewel graniet ontstaat. Omdat de magma langzaam afkoelt ontstaan er kristallen. Dit resulteert in het gespikkelde uiterlijk van graniet. Graniet is één van de meest gebruikte soorten natuursteen. U kunt het gebruiken in de keuken, in de badkamer of op terrassen. Een groot voordeel van graniet is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Wilt u graniet laten plaatsen? Vul dan geheel vrijblijvend het offerteformulier op de offertepagina in.

marmer

Marmer tegels

Marmer is eigenlijk kalksteen wat miljoenen jaren geleden is gevormd. Door grote veranderingen in druk of temperatuur, door bijvoorbeeld gebergtevorming, vormde het kalksteen om tot marmer. De kenmerkende vlekken en aderen in het marmer ontstaan door minerale verontreiniging in het kalksteen. Marmer is erg goed te bewerken en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Marmer in grijs- en wittinten is erg populair maar roze, groen, rood of geel is tevens verkrijgbaar. Geen enkele tegel is gelijk en marmer is dan ook echt een eyecatcher in uw badkamer of keuken. Als u van een luxe uitstraling houdt dan is deze tegelsoort iets voor u.

Ervaren vloerder uit Hasselt gezocht voor uw tegelwerken?

Wij werken samen met vloerders en tegelzetters uit Hasselt, vergelijk offertes en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Keramische tegels

We noemden al dat vele tegelwerken professionals een groot aantal tegelsoorten aanbieden. Eén van de door onze vloerders meest toegepaste tegelsoort is de keramische tegel. Hoewel keramische tegels an sich al vele voordelen hebben, maakt een speciale toplaag ze nog eens extra sterk. Deze toplaag van keramische wandtegels en vloertegels zorgt ervoor dat vocht en vuil niet door kunnen dringen tot aan de tegel zelf. De toplaag maakt de keramische vloer- en wandtegels bovendien zuurbestendig. Een ander voordeel is dat deze toplaag de keramische terrastegels kras- en kleurvast maakt. Een keramische tegel is bovendien een stuk goedkoper dan de natuurstenen versie. Daarnaast is dit type tegel erg geschikt voor vloerverwarming.

Plavuizen

Plavuizen zijn vloertegels die in Hasselt regelmatig geplaatst worden in keukens en woonkamers. Plavuizen zijn doorgaans keramische vloertegels en zijn zowel geglazuurd en ongeglazuurd verkrijgbaar. Plavuizen staan bekend om de dikte van de tegels en de rustieke uitstraling. De uitstraling zorgt ervoor dat plavuizen geschikt zijn voor elk type woning: modern of authentiek. Bovendien gaan plavuizen enorm goed samen met vloerverwarming. Dit komt doordat de tegels warmte geleiden. Zo profiteert u van een optimaal wooncomfort. Bent u nieuwsgierig naar het aanbod plavuizen van de tegelwerken experts uit Hasselt? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

plaatsen vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt veel comfort aan uw woning. Keramische of natuursteen tegels combineren erg goed met vloerverwarming. In tegelstelling tot andere soorten vloerbedekking zoals laminaat, nemen de tegels de warmte goed op. Ze zetten het vervolgens door naar bovenliggende woonruimte. Door temperatuurverschillen is het mogelijk dat de ondergrond uitzet of krimpt. Het is belangrijk dat u bij vloerverwarming voorzorgsmaatregelen neemt om trekspanningen in de voegmortel en drukspanningen in de vloertegels te voorkomen. Doorlopende voegen zijn daarom erg belangrijk. Voorzie ook zeker in uitzettingsvoegen omdat deze eventuele bewegingen in de vloer opvangen. Dit voorkomt schade aan uw tegelvloer.

Zelf tegels voegen

Na het betegelen is het tijd voor het voegen. Wacht hiermee totdat de lijm helemaal gedroogd is. Hoe lang het duurt voordat de lijm van de vloertegels droog is vindt u op de verpakking van de lijm. Bevestig eventueel plinten tegen de wanden en maak daarna voegmortel aan. Giet het mengel uit over de vloer en verdeel het gelijkmatig over de voegen. Zorg ervoor dat elke voeg gevuld is met voegmortel. Wacht tot de voegen halfdroog zijn en verwijder daarna overtollig voedsel met een vochtige spons. Wacht niet tot de voegen helemaal opgedroogd zijn. Het is dan namelijk erg lastig om restjes weg te krijgen. Maak de tegels nogmaals schoon als de voegen helemaal droog zijn.

Voordelen van een tegelzetter

Standaard tegelwerken worden door vele klanten beschouwd als een leuke en uitdagende doe-het-zelf klus. Hoewel dit zeker een optie is, bent u enkel met de hulp van een specialist verzekerd van een optimaal resultaat. Dit bespaart u een hoop tijd en energie, en bovendien zorgt de tegelwerken specialist uit Hasselt ervoor dat de werkzaamheden in een korte tijd zijn afgerond. Op deze manier kunt u zo snel mogelijk weer gebruik maken van uw toilet of badkamer. Daarnaast profiteert u van de kennis en ervaring van een vakman, waardoor u zeker weet dat u een kwalitatief goede tegel laat plaatsen.

  • Een tegelzetter rondt de klus in korte tijd af
  • U hoeft geen materiaal of gereedschappen aan te schaffen
  • U bent gegarandeerd van kwalitatieve tegelwerken

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat een tegelwerker uit Hasselt voor u kan betekenen? Hebt u een vraag over het verschil in werkzaamheden tussen een tegelzetter en een vloerder? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen van badkamertegels? Voor al uw tegelwerken bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Vul op de offertepagina uw wensen, vragen en eventuele budget in. Wij sturen u vervolgens zo spoedig mogelijk enkele offertes toe van tegelwerken experts uit Hasselt. Vergelijk de offertes met elkaar op prijzen en aanbod. Het is aan u om uit deze offertes een tegelplaatser te kiezen die goed bij u past! Voor welke tegelzetter u ook kiest, wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen bij al uw tegelwerken.

goedkope offertes tegelzetter Hasselt