Tegelwerken Vlaams-Brabant

Tegelwerken Vlaams-Brabant

De werkzaamheden van een tegelwerker wordt ook wel omschreven met de term tegelwerken. Onder de tegelwerken vallen vele klussen, zoals het voorbereiden van een vloer of tuin voor betegeling, of het verwijderen van oude tegels. Bent u van plan om binnenkort uw keuken, badkamer of tuin te renoveren en wilt u hulp bij het leggen van een tegelvloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beheren een netwerk van vloerders in heel Vlaanderen. Dit betekent dat er altijd snel een tegelzetter of vloerder bij u in Vlaams-Brabant is, om de tegelwerken af te handelen. Als u het offerteformulier invult ontvangt u meerdere offertes. Deze vergelijkt u zelf op basis van aanbod en prijzen. Wij helpen u graag bij het vinden van een expert in tegelwerken.

tegels Vlaams-Brabant

Uw allround tegelzetter

Elke tegelzetter of vloerder die zich bij ons heeft aangesloten, heeft een ruime ervaring met het betegelen van wanden en vloeren. U kunt tevens de tegelwerken professionals inhuren voor vele andere tegelwerken. Om te garanderen dat onze vloerders u snel en vakkundig zullen helpen, vragen wij aan elke tegelwerken specialist dat deze over de juiste diploma’s beschikt, en zich regelmatig laat bijscholen op het gebied van de nieuwste technieken en gereedschappen. Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u offertes vergelijken van menig tegelzetter of vloerder in Vlaams-Brabant? Neem dan direct contact met ons op via de offertepagina.

vloerder Vlaams-Brabant

Uw woonkamer of keuken betegelen

Veel van onze klanten uit Vlaams-Brabant maken vooral gebruik van tegels voor de vloer in de doucheruimte of op het terras. Het is echter ook heel goed mogelijk om te kiezen voor een tegelvloer in de woonkamer of keuken. Met name voor in de woonkamer heeft u de laatste jaren steeds meer mogelijkheden. Wees daarom niet bang dat u met het betegelen van de woonkamervloer een kil resultaat krijgt. Heeft u vragen over het betegelen of wilt u liever eerst een voorbeeld zien? Een tegelwerken professional uit ons netwerk in Vlaams-Brabant geeft u meer informatie over de prijzen en mogelijkheden.

Badkamer of toilet betegelen

De renovatie of nieuwbouw van badkamers en sanitair bestaat uit een groot aantal klussen. Eén daarvan is het betegelen van de vloer en (een deel van) de wanden met badkamertegels. Een tegelplaatser uit Vlaams-Brabant kan meer dan alleen de tegels plaatsen. Hij kan badkamertegels tevens van een speciale vochtwerende laag voorzien. Dankzij deze laag wordt de kans op schimmel bij tegels aanzienlijk kleiner. Daarnaast wordt de levensduur van de tegels sterk verlengd. Het is verstandig om het plaatsen van badkamertegels over te laten aan een tegelzetter of vloerder uit ons netwerk. De tegelwerken vakman heeft de juiste materialen en ervaring in het plaatsen van badkamertegels.

Welke tegels zijn geschikt?

Zoals gezegd helpt een tegelzetter uit Vlaams-Brabant die zich bij ons aangesloten heeft u graag bij het betegelen van vloeren en wanden met bijvoorbeeld badkamertegels. Het is afhankelijk van vele factoren welke tegel geschikt is voor het oppervlak. Zo is de ondergrond bepalend voor het soort vloertegels dat u het beste kunt kiezen. Onze vloerders uit Vlaams-Brabant beschikken over een ruime kennis en helpen u bij het uitzoeken van keuken- of badkamertegels. Daarnaast geldt dat voor het terras en de tuin speciale tegelsoorten zijn ontwikkeld. Een terrastegel is bijvoorbeeld uitstekend bestand tegen de invloeden van weer en wind. Laat u adviseren door een expert uit ons netwerk.

keuken betegelen Vlaams-Brabant

Verschil vloer- en wandtegels?

Als u denkt dat een vloertegels en wandtegels in principe hetzelfde zijn, dan hebt u het mis. Vloertegels zijn namelijk dikker, breukvaster, krasvaster, slijtvaster en veiliger dan wandtegels. Een vloertegel heeft immers veel meer te verduren en moet mensen en meubels dragen. Wandtegels zouden knappen bij een te grote belasting. Wandtegels bestaan namelijk uit een zachtere kleisoort en ze worden bij een lagere temperatuur gebakken. Een wandtegel is daarnaast dunner zodat de tegelzetter deze makkelijker kan snijden. Wandtegels zijn daarnaast niet anti-slip. Wandtegels kunt u dus niet op de vloer gebruiken, maar vloertegels wel op de wand.

De werkzaamheden van een vloerder

De werkzaamheden van vloerders bestaan uit meer dan alleen het leggen van bijvoorbeeld keuken- of badkamertegels. Voordat een vloerder begint met betegelen, zal hij eerst de ondergrond moeten voorbereiden. Dit betekent bijvoorbeeld dat de grond geëgaliseerd wordt, of dat deze vochtvrij wordt gemaakt. Een vloerder adviseert u bovendien over de mogelijkheden voor het isoleren van de ondervloer, of het plaatsen van vloerverwarming. Wilt u graag advies ontvangen van een ervaren vloerder uit Vlaams-Brabant of twijfelt u of het leggen van plavuizen goed komt? Een tegelzetter of vloerder uit Vlaams-Brabant legt ze graag!

Vloertegels leggen

Voor een ervaren doe-het-zelver is het leggen van plavuizen zeker mogelijk. Betegelen kost echter veel energie en geduld. U moet plavuizen leggen in een mortelbed, een natte chape of u lijmt ze. De soort tegel bepaalt welke methode het meest geschikt is. Een mortelbed is geschikt voor dikke vloertegels, een natte chape voor dunne vloertegels en lijm voor keramische plavuizen. Houd er rekening mee dat u een verkeerd geplaatste vloertegel in een chape of mortelbed niet eenvoudig kunt corrigeren. Leg altijd eerst een proefrij en begin in het midden zodat u weet hoeveel passtukken u nodig hebt.

Soorten tegels

Bij elke tegelwerker uit ons netwerk hebt u de keuze uit verschillende vloer-, wand-, keuken- en badkamertegels. Wij leveren bijvoorbeeld zowel plavuizen als mozaïektegeltjes, in vele materialen zoals natuursteen, keramiek en beton. Het soort tegel dat u kiest, is bepalend voor de sfeer die u op een terras of woonruimte creëert. Wij raden dan ook aan om altijd een tegelwerken professional uit Vlaams-Brabant om tips te vragen. Deze kan u voorbeelden laten zien van mogelijke combinaties, of bij u thuis langskomen voor een advies op maat. Desgewenst kunnen wij u enkele vrijblijvende offertes toesturen. Geef hiervoor zo exact mogelijk uw wensen aan op het offerteformulier.

wandtegels Vlaams-Brabant

Natuursteen tegels

Natuursteen is een uniek materiaal, dat onder grote druk wordt gevormd. Doordat het zich in de aarde bevindt, is de plaats waar de steen wordt gewonnen bepalend voor de kleur, hardheid en het patroon van de uiteindelijke tegels. De tegels zijn hierdoor altijd uniek en minder geschikt als u uniformiteit erg belangrijk vindt. Welke natuursteen het meest geschikt is voor bij u thuis, hangt af van waar u deze wilt plaatsen. Een steensoort als marmer of travertin is uitermate geschikt voor grote oppervlakken en landelijke keukens. Leisteen, basalt of graniet worden daarentegen vaker gebruikt door vloerders uit Vlaams-Brabant voor het betegelen van strakke en kleurrijke vloeren.

Mozaïek tegels

Wie een speciaal mozaïek wil laten maken, schakelt hiervoor het beste de hulp van een ervaren tegelzetter of tegelwerker in. Deze hebben ervaring met het plaatsen van de tegeltjes, en zullen deze snel en vakkundig leggen. Hebt u maar een beperkt budget en vindt u de arbeidskosten van een tegelzetter te hoog? Kies dan voor de speciale plaktegels die tegenwoordig bij menig tegelzetter uit Vlaams-Brabant verkrijgbaar is. Een plaktegel is al voorzien van een mozaïek. Met deze plaktegels zorgt u gemakkelijk voor een decoratieve rand in een woonruimte. Wilt u graag een vakman inhuren om het mozaïek te laten plaatsen? Schakel ons netwerk in!

tegelzetter Vlaams-Brabant

Graniet tegels

Bent u op zoek naar een soort tegel die de tegelzetter uit Vlaams-Brabant kan plaatsen? Vloer- of wandtegels van graniet zijn wellicht iets voor u. Graniet is de meest harde en meeste duurzame soort natuursteen. Graniet is bovendien bestand tegen zuren en vrijwel niet gevoelig voor vlekken. Het wordt daarom vaak gebruikt als keukenblad. Bij een druk belopen tegelvloer is graniet echter tevens zeer geschikt omdat de tegelsoort zo sterk is. U begrijpt dat graniet vele voordelen heeft. Het is echter tevens de duurste soort natuursteen. Wilt u een tegelvloer van graniet laten plaatsen? Een bij ons aangesloten tegelzetter uit de regio Vlaams-Brabant doet dit graag.

tegels leggen Vlaams-Brabant

Marmer tegels

Daarnaast hebt u bij uw tegelwerken de keuze uit tegels van marmer. Als u op zoek bent naar een luxe uitstraling dan is dit waarschijnlijk de juiste keuze voor u. Marmer is een rotsgesteente wat begint als kalksteen. Door temperaturen en ondergrondse druk verandert dit in marmer. De minerale verontreiniging, zoals zand en klei, in het oorspronkelijke kalksteen, veroorzaken de vlekken in marmer. Marmer in wit en grijstinten is het meest bekend, de steen is echter tevens verkrijgbaar in het geel, rood, roze of groen. Marmer is de afgelopen jaren steeds populairder. Het is poreus, wees daarom voorzichtig met agressieve schoonmaakmiddelen.

tegelplaatser Vlaams-Brabant

Keramische tegels

Keramische tegels kunnen overal in en om huis gebruikt worden. Keramische tegels worden dan ook het meeste door onze vloerders en tegelwerken professionals gebruikt. Het voordeel van een keramische tegel is dat deze kan worden voorzien van een speciale toplaag. Hierdoor krijgt de keramische tegel meerdere positieve eigenschappen. Een keramische vloertegel wordt hierdoor kleur- en krasvast. Vocht heeft daarnaast geen mogelijkheid tot doodringen in het tegeloppervlak. Daarnaast is het een optie om keramische terrastegels zo te bewerken dat zij zuurbestendig en antislip zijn. Een keramische tegel is bovendien in de meeste gevallen goedkoper dan een natuursteen tegel.

plavuizen leggen Vlaams-Brabant

Vloerverwarming

Tegels en vloerverwarming gaan heel goed samen. Vloertegels nemen de warmte van vloerverwarming namelijk goed op en ze geven het door aan de bovenliggende ruimte. Natuurstenen en keramische plavuizen zijn hiervoor uitermate geschikt. Het is daarnaast erg belangrijk om doorlopende voegen te gebruiken bij vloerverwarming. Hierdoor vermijdt u namelijk dat eventuele scheuren in de voegen tussen de keuken- of badkamertegels zich doorzetten in de plavuizen zelf. Maak tevens gebruik van uitzetvoegen. Door de warmte is het namelijk mogelijk dat de plavuizen uitzetten en krimpen. Als ze niet de benodigde bewegingsruimte hebben dan is het mogelijk dat er schade ontstaat.

Bent u op zoek naar een erkend tegelwerker uit Vlaams-Brabant?

Via ons netwerk vergelijkt u snel de scherpe prijzen van meerdere professionals.

Zelf tegels voegen

Het voegen van keuken- en badkamertegels is een belangrijk punt tijdens tegelwerken. Voordat u begint moet u zeker weten dat de lijm van het plaatsen helemaal droog is. Plaats eventuele plinten voordat u begint met voegen tegen de wanden. Maak niet teveel voegmortel in één keer aan. Giet de aangemaakte massa over de tegels en verspreid alles gelijkmatig met een vloertrekker. Zorg ervoor dat er voegmortel in alle voegen zit. Wacht tot elke voeg halfdroog is en verwijder daarna overtollig voedsel met een vochtige spons. Wacht vervolgens tot de voegen helemaal droog zijn en reinig alles opnieuw. Eventuele hardnekkige restjes verwijdert u met een speciale cementsluierverwijderaar.

Prijzen van tegelzetten

Schakelt u voor uw tegelwerken de hulp van een tegelplaatser of vloerder uit Vlaams-Brabant in? Dan moet u rekening houden met een uurtarief van ongeveer €30,- tot €50,-. De exacte prijs is afhankelijk van de bereikbaarheid van het oppervlak, de mate van voorbereiding die noodzakelijk is, en welk gereedschap ingezet moet worden. Hier bovenop komen dan nog de kosten voor het materiaal. Wilt u de klus liever zelf uitvoeren? Dan bent u alleen kosten kwijt aan materiaal en tegels. Voor een langdurig resultaat van uw tegelwerken kunt u echter het beste een tegelzetter inschakelen. Vraag via het offerteformulier enkele vrijblijvende offertes aan van tegelwerken professionals uit Vlaams-Brabant.

Tegelzetter prijs

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u uw terras laten betegelen door een erkend tegelwerker uit Vlaams-Brabant? Hebt u een vraag over de beste methode voor het zetten van een mozaïek? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor het inhuren van een tegelplaatser? Voor al uw tegelwerken bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Geef uw wensen voor de tegelwerken nauwkeurig aan via het contactformulier op de offertepagina, en wij zorgen ervoor dat u spoedig meerdere offertes krijgt toegestuurd van specialisten uit Vlaams-Brabant. Deze tegelwerken offertes vergelijkt u vrijblijvend met elkaar op basis van prijs en aanbod. Vervolgens kiest u zelf de tegelwerker die het beste bij u past!