Voor al uw tegelwerken!

Gratis offertes aanvragen

Tegelwerken Erpe-Mere

Bent u op zoek naar een ervaren tegelzetter in Erpe-Mere die uw badkamertegels wil plaatsen? Wilt u graag samen met een tegelzetter een ontwerp maken voor uw keuken? Of heeft u een vraag over de werkzaamheden van een vloerder?

Start de gratis offerteaanvraag!

Voor al uw tegelwerken bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beheren een netwerk van specialisten op het gebied van tegelwerken in Vlaanderen. Dit betekent dat er altijd een tegelzetter of vloerder beschikbaar is, die in Erpe-Mere uw keuken of badkamer wil betegelen. Bent u benieuwd naar de kosten voor het inhuren van een tegelzetter uit ons samenwerkingsverband? Vraag dan via de offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan zodat u deze kunt vergelijken. Na het vergelijken van de offertes kiest u zelf de vakman voor uw klus!

tegelwerken Erpe-Mere

Wat doet een tegelzetter precies?

Er bestaat in Erpe-Mere de gedachte dat tegelzetters zich enkel bezig houden met het betegelen van badkamers en toiletten. In de praktijk lopen de taken van een tegelwerken expert echter flink uiteen. Zo kunt u een tegelzetter inschakelen voor het breek- en sloopwerk van uw oude betegeling en zal hij tevens de ondergrond voorzien van een goede voorbehandeling. Dankzij deze professionele aanpak bent u verzekerd van kwalitatieve tegelwerken die jarenlang meegaan. Bent u benieuwd naar de verschillende taken van een tegelzetter uit Erpe-Mere?

  • Hij sloopt uw oude betegeling
  • Zorgt voor een goede voorbehandeling van de ondergrond (zoals het egaliseren van de vloer)
  • Het aanbrengen van gespecialiseerde tegelwerken
  • Zet wand- en vloertegels
  • Voorziet u van een professioneel advies

Navigeer naar:

Welk vertrek betegelen? | Tegelwerken, het proces | Prijzen | Soorten tegels

Allround tegelzetters

Elke tegelzetter, vloerder en tegelplaatser die zich aansluit bij ons samenwerkingsverband, heeft een ruime ervaring op het gebied van de tegelwerken. Dit betekent dat onze professionals in Erpe-Mere uw muren en vloeren kunnen betegelen, zowel in de keuken, badkamer als het toilet. Zij maken bij de tegelwerken gebruik van diverse soorten tegels zoals keramische wandtegels en plavuizen voor de vloer. Wij garanderen bovendien dat elke tegelwerker die zich bij ons aansluit uitstekend is gediplomeerd, waardoor het betegelen altijd snel en vakkundig wordt gedaan tegen lage kosten. Bent u benieuwd wat een tegelwerken expert uit Erpe-Mere voor u kan betekenen? Aarzel dan niet om de offertepagina in te vullen.

Uw woonkamer of keuken betegelen

Het plaatsen van vloertegels of muurtegels in de keuken of woonkamer is een relatief eenvoudige klus. Bestel hiervoor bij een tegelwerken expert uit Erpe-Mere de benodigde tegels, en zorg ervoor dat u nauwkeurig te werk gaat met betegelen. Let er wel op dat u bij het zetten van de wandtegels rekening houdt met de verzakking van de onderste rij. Daarnaast dient u bij het leggen van plavuizen en vloertegels te zorgen voor een volledig egale ondergrond. Wilt u liever dat een erkend tegelzetter uit Erpe-Mere de klus voor u uitvoert? Wij helpen u met alle plezier verder met zowel tips en advies als praktische ondersteuning bij al uw tegelwerken. Uw keuken of woonkamer is bij onze vloerders in de juiste handen.

badkamertegels

Badkamer betegelen

De badkamer is een erg vochtige ruimte, en daarom zijn badkamertegels een juiste keuze. Deze zijn namelijk vochtbestendig en de kans op schimmels is daardoor een stuk kleiner. Als u een tegelplaatser of vloerder inschakelt, zal deze samen met u kijken naar de huidige staat van de badkamertegels en de eventuele noodzaak voor het opnieuw betegelen. Bij tegelwerkers uit Erpe-Mere heeft u de keuze uit een ruim assortiment aan tegelsoorten en –maten. Het is dan ook volledig afhankelijk van uw wensen hoe de wand- of vloertegels in de badkamer eruit komen te zien. Wel is het belangrijk om te letten op de slipweerstand, om de kans op uitglijden zo klein mogelijk te houden.

betegelen

Toilet betegelen

Ook voor het betegelen van de toilet is het mogelijk een tegelwerken expert in te schakelen. Deze zal u ondersteunen gedurende het gehele proces: van het slopen van de oude betegeling tot het voegen van de nieuwe tegels. Kies voor lichte kleuren en grote tegels om de ruimte groter te doen lijken. Dit is namelijk niet alleen fijn voor uw eigen woongenot, maar zorgt ook voor een maximale waardevermeerdering van het huis in Erpe-Mere. Na het plaatsen van uw nieuwe tegels kunt u zelf het nieuwe sanitair installeren. Bent u benieuwd naar de voorwaarden en de kosten voor het betegelen van uw toilet? Maak dan gebruik van onze offertepagina om eenvoudig een aantal offertes aan te vragen!


Tegels verwijderen

Voordat de tegelzetter aan de slag kan met het aanbrengen van uw tegelwerken, is het belangrijk om de oude betegeling te verwijderen en de ondergrond egaal te maken. U kunt hiervoor een tegelwerken expert inschakelen, maar als u geld wil besparen dan is het mogelijk om de sloopwerkzaamheden zelf uit te voeren. Maak hierbij gebruik van het juiste gereedschap en draag altijd beschermende werkkleding. Begin in een hoek van de ruimte en werk dit naar boven af. In sommige gevallen is het mogelijk de tegel los te wrikken met de beitel, dit maakt de klus een stuk gemakkelijker.

Tegels lijmen

Bij het aanbrengen van nieuwe vloer- of wandtegels kunt u onder meer kiezen voor het lijmen van de tegels. Hierbij maakt de tegelwerken expert gebruik van een tegellijm. De specialist kan u persoonlijk adviseren over de juiste lijmsoort. Wanneer u kiest voor lijmen zal de tegellegger de lijm met behulp van een plakspaan aanbrengen op de ondergrond.. Na het lijmen van de ondergrond worden de tegels één voor één in het lijmbed geplaatst. Tijdens het lijmen van de tegels maakt de tegelwerken expert van voegkruisjes om overal dezelfde voegbreedte aan te houden.

vloerder in Erpe-Mere

Tegels in cement

Naast het lijmen van de betegeling, is het ook mogelijk om deze aan te brengen in een laag cement, ook wel een mortelbed genoemd. Een mortelbed is een egaliserende laag van 3 tot maximaal 5 centimeter dik en bestaat uit een mengsel van zand en cement. Dit is een specialistische aanpak en wij raden u aan om dit uit te besteden aan een erkend tegellegger. Zodra u de tegel namelijk in het mortelbed plaatst zit deze volledig vast en is het niet mogelijk deze te verschuiven of te verplaatsen. Het is dus belangrijk dat de tegel direct strak gelegd wordt.

tegelwerken voegen Erpe-Mere

Tegels voegen

Het afwerken van uw tegelwerken gebeurt met het voegwerk. Het voegen wordt gedaan met een speciale voegmortel. Na het aanmaken van deze voegmortel maakt de tegelwerken specialist gebruik van een inwasspaan om de mortel egaal te verdelen over de voegen. Voordat hij kan beginnen met het afsponzen van de voegspecie moeten de voegen volledig gedroogd zijn. Het afsponzen gebeurt met een vochtige spons. Hiermee haalt de vakman al het overtollig voegmortel zodat de voegen egaal worden. Na het afsponzen blijft er vaak cementsluier aanwezig op de tegels. Dit is het beste te verwijderen met behulp van een droge en schone doek.

Tot 25% besparen op uw tegelwerken in Erpe-Mere?

Vergelijk de offertes van maximaal 5 aanbieders uit Erpe-Mere en kies de goedkoopste tegelzetter!

Gratis offertes aanvragen

Prijs van tegelzetter

De prijs voor het laten betegelen van uw wanden of vloeren door een erkend tegelzetter of vloerder is afhankelijk van een breed aantal factoren. Zo speelt uiteraard de materiaal keuze een belangrijke rol in de totaalprijs, maar ook de kosten voor de tegellegger zijn van invloed. Gemiddeld betaalt u de tegelwerken expert uit Erpe-Mere €25,- tot €40,- per vierkante meter of €30,- tot €50,- per uur. Hierop kunt u daarom eenvoudig besparen om de prijzen van een aantal specialisten met elkaar te vergelijken en zo de goedkoopste optie te kiezen. Voor goedkope tegels betaalt u ongeveer €15,- per vierkante meter. Dat houdt in dat als u een keukenwand van ongeveer 8 vierkante meter wil laten betegelen, dat u gemiddeld €440,- in totaal kwijt bent.

Prijs per m² Uurtarief
€25,- tot €40,- €30,- tot €50,-
Soort tegelwerken Prijs van de tegels Tegelzetter, prijs per m²* Gemiddeld totaalbedrag, inclusief plaatsing*
Keukenwand (8 m² betegelde oppervlakte) Goedkope tegels: €15,- per m² €40,- €440,-
Badkamer (40 m² betegelde oppervlakte) Luxe, keramische tegels: €40,- per m² €40,- €3.200,-
Woonkamer, hal én keuken (100 m² betegelde oppervlakte) Natuursteen: €60,- per m² €40,- €10.000,-
*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Video over vloertegels leggen:

vloerder Erpe-Mere

Vloertegels leggen

Het leggen van plavuizen is voor een ervaren klusser goed te doen. U kunt de plavuizen in een mortelbed of op een natte laag chape leggen. Een nadeel hiervan is dat u een verkeerd geplaatste tegel nooit meer recht krijgt. Bij het zelf leggen van vloertegels is lijmen daarom een goede keuze. Het is hierbij belangrijk dat de ondergrond vlak en erg schoon is. Een aansluitprofiel op de aansluiting met de muur is erg handig bij het leggen. Ze zorgen ervoor dat de plavuizen netjes op de vloer liggen. Als u twijfelt of het leggen van plavuizen wel helemaal goed gaat komen, dan kunt u het beste een tegelzetter uit Erpe-Mere inschakelen.

leggen tegels Erpe-Mere

Verschil vloerder en tegelzetter

Regelmatig krijgen wij de vraag van onze klanten uit Erpe-Mere wat nu precies het verschil is tussen een vloerder en een tegelzetter. Hoewel de twee verschillende specialisten redelijk overeenkomen, voeren vloerders over het algemeen maar een deel uit van de werkzaamheden die een tegelwerker voor u uit kan voeren. Een vloerder is dan echter wel weer meer gespecialiseerd in het vakgebied. Een vloerder is vooral gespecialiseerd op het leggen van vloeren in woningen en bedrijven. Hij zorgt voor een strakke afwerking die volledig naar uw wensen is. Een vloerder is gespecialiseerd in het plaatsen van zowel keramische als natuursteen tegels en heeft een uitgebreide kennis over het prepareren van de ondervloer en het afwerken van de dekvloer.

Welke tegels zijn geschikt?

Wanneer u van plan bent nieuwe badkamertegels te plaatsen, dan heeft u bij een tegelwerken expert de keuze uit diverse soorten badkamertegels. Zo hebt u onder andere de keus uit keramische en natuursteen muurtegels. Ook voor de vloer is een groot aantal verscheidene plavuizen geschikt. Wilt u weten welk soort vloertegels het beste passen bij het door u gekozen design? Vraag dan een vloerder uit ons netwerk in Erpe-Mere om hulp bij het kiezen. Deze kan u advies geven aan de hand van uw budget en ontwerp, waarna onze vloerder u bovendien graag helpt bij het plaatsen van badkamertegels. Voor ieder budget hebben wij een passende oplossing. Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk prijzen voor al uw tegelwerken!

Verschil vloer- en wandtegels?

Bij uw tegelwerken hebt u de keuze uit vloer- en wandtegels. Wilt u vloertegels op de wand plaatsen? Dit is geen probleem. Het leggen van wandtegels op de vloer is echter niet verstandig. Een vloer is namelijk zwaarder belast dan een wand. Vloeren dragen meubels, er lopen mensen en huisdieren op en soms vallen spullen op de vloer. Het is daarom belangrijk dat een vloertegel erg sterk is. Door een ander bakproces worden vloertegels slijtvaster en sterker dan wandtegels. Wandtegels zijn minder sterk. De enige functie van een wandtegel is namelijk decoratie. Wandtegels moeten er vooral mooi uitzien.

Soorten tegels

Bij een renovatie of verbouwing moeten vele keuzes worden gemaakt. Eén van de keuzes is de tegelsoort waarmee u de badkamer, het terras of andere ruimtes wilt betegelen. Omdat iedereen andere wensen heeft op het gebied van kleur, uitstraling en budget, is bij menig tegelwerken expert uit Erpe-Mere een groot aantal tegelsoorten verkrijgbaar. Wilt u graag een ruimtelijke en elegante uitstraling creëren dan zijn plavuizen in een aardetint een goede optie. Een landelijke keuken creëert u door te kiezen voor kleinere tegeltjes in warme kleuren. Een professional uit ons netwerk in Erpe-Mere informeert u graag over de opties en bijbehorende prijzen.

tegels Erpe-Mere

Natuursteen tegels

Wie graag tegels wil met een unieke en luxueuze uitstraling, doet er goed aan te kijken naar de mogelijkheden voor natuursteen. Natuursteen wordt in tienduizenden jaren gevormd onder grote druk. De plaats waar de steen gewonnen wordt is bepalend voor de hardheid, het patroon en de kleur van de steen. Er zijn diverse soorten natuursteen geschikt voor het maken van tegels. Zo leveren wij onder andere marmer, kalksteen en travertin. Deze steensoorten zijn zeer geschikt voor het betegelen van landelijke keukens. Leisteen of kwartsiet is harder en heeft een reliëf oppervlak. Het is daarnaast relatief duur, maar heeft een zeer hoge kwaliteit.

Mozaïek tegels

Een mozaïek is een verfijnde en klassieke manier om een badkamer of keuken mee te decoreren. Het plaatsen van mozaïek tegels is echter een langdurig proces, wat hoge kosten met zich meebrengt. Wilt u wel graag profiteren van de uitstraling van mozaïeken, maar hebt u maar een beperkt budget? Het is tegenwoordig mogelijk om bij menig tegelwerker uit Erpe-Mere speciale mozaïek platen te bestellen. Zo’n mozaïek plaat is een zachte plaktegel waarmee u gemakkelijk een wand kunt betegelen. Op deze plaktegels is al een mozaïek in licht reliëf aangebracht. Deze plaktegels zijn in vele varianten en kleuren verkrijgbaar. Een bij ons aangesloten tegelzetter uit Erpe-Mere helpt u graag met betegelen.

tegels van graniet

Graniet tegels

Wilt u uw badkamer of woonkamer laten betegelen met graniet? Dit magmatisch stollingsgesteente is erg compact waardoor het één van de sterkste natuursteen tegelsoorten is. U herkent graniet aan de grijze gespikkelde structuur. Graniet is erg goed bestand tegen vuil, het is daarnaast niet poreus. Dit maakt het gesteente erg geschikt als keukenaanrecht. Graniet heeft daarna een lichte structuur. Dit zorgt voor een antislip effect, waardoor graniet ook geschikt is in de badkamer of op een terras. U kunt graniet op verschillende manieren laten afwerken. Bij gebruik binnenshuis wordt het veelal gepolijst. Bij gebruik buitenshuis is de afwerking meestal grover.

marmeren tegel

Marmer tegels

Bent u op zoek naar een tegel met een luxe uitstraling? Wellicht is marmer iets voor u. Marmer is erg duurzaam en het straalt verfijning en klasse uit. Het ontstaat uit gekristalliseerde kalksteen. Marmer wordt veelal verzoet en gepolijst, dit geeft de tegels een mooie glans. U hebt echter tevens de keuze uit een matglanzende afwerking. Bij keuken- en badkamertegels van marmer valt de keuze veelal op wit en grijstinten. Hebt u liever iets anders? Marmer is tevens verkrijgbaar in geel, roze of roodtinten. De meeste soorten kunt u tevens buitenshuis gebruiken. Marmer is makkelijk te reinigen, pas echter op met agressieve schoonmaakmiddelen.

Tegelwerken expert uit Erpe-Mere gezocht?

Via onze offertepagina vraagt u eenvoudig tot wel 5 prijsopgaven op. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Keramische tegels

Tot slot willen we u nog enige informatie geven over keramische tegels. Dit materiaal is zeer geschikt als basismateriaal voor terras- en tuintegels. Dit komt doordat het keramiek wordt voorzien van een speciale coating, die de terrastegels goed beschermt tegen de invloeden van weer en wind. Daarnaast zijn veel van de keramische tegelsoorten die u bij een tegelwerken professional uit Erpe-Mere kunt bestellen zuurbestendig, antislip en nemen ze vrijwel geen vocht op. Dit betekent dat deze tegelsoort onderhoudsvriendelijk en zeer hygiënisch is. Een laatste voordeel is dat keramische tegels niet kromtrekken. Zo voorkomt u dat u op korte termijn opnieuw tegelwerken moet uitvoeren.

Plavuizen

Er bestaat bij onze klanten enige onduidelijkheid over plavuizen en wat dit precies inhoudt. Plavuizen zijn in de praktijk niet anders dan standaard keramische tegelwerken. Qua uitstraling verschillen ze echter wel. Plavuizen hebben vaak een rustieke uitstraling, terwijl de standaard keramische tegelwerken voornamelijk modern en strak ogen. Het is dan ook voornamelijk afhankelijk van uw eigen persoonlijke voorkeur of plavuizen de beste optie zijn. Een plavuis is meestal een vierkante tegel en heeft vaak een roodbruine kleur. Wanneer u kiest voor geglazuurde plavuizen heeft u echter de keuze uit een ruim aanbod aan kleuren.

installeren vloerverwarming

Vloerverwarming

Als u vloerverwarming hebt dan is het belangrijk om hierbij een geschikte vloer te laten leggen. De vloerbedekking moeten namelijk niet de warmte van de vloer tegenhouden. Een vloerbedekking met een te grote isolerende werking is daarom niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Een natuurstenen of keramische tegelvloer heeft een lage warmteweerstand. De tegels nemen warmte goed op en geven het vervolgens af naar de ruimte erboven. Houd bij het leggen van een keramische tegelvloer wel rekening met de uitzetvoegen, vooral bij een tegelvloer in wildverband. Door de temperatuurverschillen is het mogelijk dat deze loskomen of gaan barsten.

Zelf tegels voegen

Het is altijd mogelijk dat een tegel uitzet of krimpt. Om spanning op te vangen zit er een kleine ruimte tussen keuken- of badkamertegels. Deze moet u voegen. Als u wilt weten hoeveel ruimte open moet blijven voor het voegen, dan gebruikt u de volgende rekensom: 2*1/100 van de lengte. Bij tegels van 20 x 20 centimeter zult u dus voegen van 4 millimeter toepassen. U hebt bij het voegen de keuze uit verschillende kleuren. Wit is erg mooi maar dit verkleurt snel. Grijs of lichtgrijs verkleurt niet en is daarom erg populair.

U begrijpt dat het voegen erg belangrijk is. Laat u het voegen liever over aan een vakman? Een professional uit ons netwerk in Erpe-Mere helpt u graag bij al uw tegelwerken.

Voordelen van een tegelzetter

Zit u zich nog steeds af te vragen of u een tegelwerken expert of vloerder in moet schakelen? Er zitten talloze voordelen verbonden aan het inschakelen van een vloerder. Eén van de belangrijkste voorwaarden is waarschijnlijk de garantie die de vakman u geeft. Als u zelf aan de slag gaat en er iets mis gaat, dan bent u hier zelf verantwoordelijk voor. De kosten kunnen in dat geval flink oplopen. Met het inschakelen van een vloerder bent u gegarandeerd van vakwerk: de tegelwerken specialist uit Erpe-Mere vertrekt pas wanneer de tegelwerken van goede kwaliteit zijn. Al met al zitten er drie belangrijke voordelen aan het inschakelen van een specialist uit Erpe-Mere:

  • U bent gegarandeerd van vakwerk
  • De klus is in korte tijd uitgevoerd
  • U hoeft zelf geen benodigdheden aan te schaffen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat een erkend tegelzetter of vloerder uit Erpe-Mere voor u kan betekenen op het gebied van de tegelwerken? Bent u nieuwsgierig naar de prijzen voor het inhuren van een tegelzetter voor het afhandelen van een klus naar uw wensen? Of hebt u een vraag over het plaatsen van muurtegels in uw keuken? Aarzel dan niet om de offertepagina in te vullen. Onze specialisten uit Erpe-Mere beantwoorden uw hulpvragen met alle plezier. We sturen u desgewenst gratis een aantal vrijblijvende offertes toe van specialisten bij u uit de regio. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo altijd voor de tegelplaatser of vloerder die aan uw eisen voldoet.

aanvragen offertes tegelzetter Erpe-Mere