Voor al uw tegelwerken!

Gratis offertes aanvragen

Tegelwerken Zedelgem

Onder de koepelterm tegelwerken worden diverse werkzaamheden verstaan. Zo kan een tegelzetter niet alleen tegels plaatsen, maar ook de bestaande tegelvloer verwijderen, en een ontwerp maken voor een badkamerwand binnen een bepaalde stijl. Bent u op zoek naar een vloerder of tegelplaatser in Zedelgem die u wil helpen bij het betegelen van de keuken of badkamer? Voor alle tegelwerken bent u bij ons aan het juiste adres.

Start de gratis offerteaanvraag!

Menig tegelwerker en vele vloerders uit de regio zijn aangesloten bij ons netwerk. Als u het offerteformulier invult ontvangt u van ons tot maximaal vijf offertes. Hierdoor kunt u bij ons altijd diverse tegelwerken specialisten uit Zedelgem vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de tegelwerken professional die bij u past!

tegelwerken Zedelgem

Wat doet een tegelzetter precies?

Klanten vragen ons geregeld welke werkzaamheden een tegelwerker uitvoert. Tegelzetters uit Zedelgem zijn namelijk in te zetten voor een breed aanbod aan tegelwerken. Zo kan u een tegellegger inschakelen voor het betegelen van uw badkamer, toilet of zelfs de achterwand van uw keuken. Het is echter ook mogelijk dat u vloertegels in de woonkamer wilt laten leggen. Ook dit kan een tegellegger voor u uitvoeren. De taken van een vakman uit Zedelgem lopen dan ook enorm uiteen:

  • Het op maat snijden van uw wand- of vloertegels
  • Voorbereidende werkzaamheden aan de ondergrond, zoals schoonmaken, afvlakken en voorstrijken
  • Het aanbrengen van gespecialiseerde tegelwerken
  • Herstelwerkzaamheden
  • Sloop- en breekwerk van de oude wandtegels.

Navigeer naar:

Welk vertrek betegelen? | Tegelwerken, het proces | Prijzen | Soorten tegels

Allround tegelzetters

Wanneer u een samenwerking aangaat met een tegelzetter uit ons netwerk, dan weet u zeker dat u snel en vakkundig wordt geholpen met al uw tegelwerken. Elke tegelzetter en vloerder uit ons netwerk heeft namelijk ruime ervaring en uitstekende diploma’s. Ze kunnen u helpen met een groot aantal klussen op het gebied van de tegelwerken. Hebt u bijvoorbeeld hulp nodig bij het maken van een ontwerp voor het betegelen van de badkamer? Of bent u op zoek naar een vakman voor het aanbrengen van badkamertegels? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van menig tegelzetter uit Zedelgem. Wij helpen u met alle plezier verder met al uw tegelwerken.

Uw woonkamer of keuken betegelen

Een tegelzetter uit Zedelgem kan zowel vloer- als muurtegels voor u zetten. Wilt u een deel van de woonkamer of keuken laten betegelen? Dan is het mogelijk om de tegelwerken zelf uit te voeren. Wij raden echter aan om contact op te nemen met een ervaren tegelzetter of vloerder. Zo weet u zeker dat het betegelen op de juiste manier is gedaan. Zoekt u een vakman die plavuizen voor u kan leggen? Dankzij ons netwerk ontvangt u altijd meerdere offertes van tegelwerken specialisten. Deze vergelijkt u zelf met elkaar op basis van aanbod en prijzen. Vervolgens kiest u zelf de tegelwerken specialist voor uw klus. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 25% op de totaalprijs besparen!

tegels badkamer

Badkamer betegelen

Het plaatsen van een volledig nieuwe badkamer vergt enige inspanning. Gelukkig is een tegellegger in te schakelen vanaf het eerste moment, dus ook alle voorbereidende werkzaamheden zal hij voor u uitvoeren. Hierbij kunt u onder andere denken aan al het sloopwerk van de bestaande badkamertegels. Als u een nieuwe badkamer laat plaatsen dan zult u tevens een keuze moeten maken uit een breed assortiment aan badkamertegels. Niet elke tegelsoort is geschikt voor een vochtige ruimte, een specialist uit Zedelgem kan u hierover persoonlijk adviseren. Het is in ieder geval belangrijk om te kiezen voor een tegel die een hoge slipweerstand heeft. U leest hier meer over het betegelen van de badkamer.

toilet betegelen

Toilet betegelen

Het toilet is een ruimte waar u onbewust veel tijd in doorbrengt, dus het is wel zo fijn als deze er netjes uitziet. Als u de ruimte graag wilt renoveren, dan kunt u met nieuwe toilettegels de ruimte flink beïnvloeden. Door bijvoorbeeld te kiezen voor lichte, glanzende tegels lijkt de ruimte optisch een stuk groter. Ook lijkt het toilet een stuk groter als u gebruik maakt van een grotere tegel. Wilt u dat het toilet een stuk hoger lijkt? Vraag de tegellegger om muren in dat geval verticaal te tegelen. Horizontaal tegelen levert juist een optisch bredere toiletruimte op.


Tegels verwijderen

Eén van de tegelwerken die een specialist uit Zedelgem voor u uit kan voeren, is het verwijderen van de oude keuken- of badkamertegels. U kunt er voor kiezen om deze klus zelf uit te voeren, hiermee bespaart u zeker op de arbeidskosten. Onthoud wel dat dit waarschijnlijk niet in één werkdag geklaard is. Is de oude betegeling vastgelijmd? Dan heeft u hiervoor een hamer en een brede houten beitel nodig. In het geval van specie is het belangrijk om een boorhamer met beitel te gebruiken. In beide gevallen is het bovendien van belang om goede werkkleding te gebruiken. Gebruik in ieder geval een veiligheidsbril, werkhandschoenen en eventueel een ademmasker.

Tegels lijmen

Bij het leggen van vloertegels heeft u doorgaans twee keuzes: de tegellegger kan gebruik maken van lijm of een mortelbed. Als besluit om te gaan lijmen, dan is het van groot belang dat u de juiste soort tegellijm kiest. Welke lijmsoort de beste keuze is, is afhankelijk van een aantal factoren. Voor het lijmen op wanden is een andere soort nodig dan voor het lijmen op vloeren en ook de tegelsoort speelt hier een grote rol in. Heeft u vloerverwarming in huis? In dat geval verkiezen de meeste tegelzetters uit Zedelgem het lijmen boven het mortelbed. Vraag één van de specialisten uit Zedelgem om een persoonlijk advies, zodat u er zeker van bent dat u de juiste tegellijm gebruikt.

vloerder Zedelgem

Tegels in cement

Natuurlijk komt het ook voor dat de tegelzetter het gebruik van een mortelbed aanraadt. Een mortelbed is als het ware een extra stabiliseerlaag en bestaat uit een mengsel van zand en cement. Er wordt een laag van ongeveer 3 tot maximaal 5 centimeter aangebracht waarna de vloertegels één voor één aangebracht worden. Het is erg belangrijk dat u dit laat uitvoeren door een vakman. Zodra u één tegel in het mortelbed plaatst ligt deze vast, en is het niet mogelijk om deze nog recht te schuiven. Als u de eerste tegel scheef plaatst zullen alle andere vloertegels ook scheef gelegd worden.

voegen tegelwerken Zedelgem

Tegels voegen

Om de tegelwerken af te ronden is het belangrijk om deze te voegen. Het voegwerk wordt door vele klanten uit Zedelgem onderschat, maar deze hebben een erg belangrijke functie. Door tijdens het betegelen een goede voegbreedte aan te houden voorkomt u scheurvorming in de toekomst. Ook vergroten de voegen de slipweerstand en kunt u hiermee de maatverschillen tussen de tegelwerken goed opvangen. Het voegen wordt gedaan met behulp van voegmortel en een voegspaan. In draaiende bewegingen brengt de vakman dit aan tussen de voegen. Zodra het goed gedroogd is worden de tegelwerken met de spons goed gereinigd, zodat er geen voegmortel op de tegels blijft zitten.

Tegelzetters gezocht voor uw tegelwerken in Zedelgem?

Neem contact met ons en ontvang vrijblijvend tot wel 5 offertes!

Gratis offertes aanvragen

Prijs van tegelzetter

De prijzen voor het inhuren van een tegelzetter of vloerder uit Zedelgem kunnen sterk van elkaar verschillen. Hierin zijn twee belangrijke factoren van invloed: de materiaalkosten en de arbeidskosten. Op de materiaalkosten kunt u eenvoudig besparen door bijvoorbeeld een goedkope tegelsoort te kiezen. Goedkope vloer- en wandtegels zijn al verkrijgbaar vanaf €15,- per vierkante meter. Wist u echter dat het ook mogelijk is te besparen op de arbeidskosten? Per vierkante meter ligt de prijs gemiddeld tussen de €25,- tot €40,-. In sommige gevallen rekent de tegelwerken specialist een uurtarief, in Zedelgem ligt dit gemiddeld tussen de €30,- tot €50,-. Door de prijsopgaven van een aantal tegelwerken experts met elkaar te vergelijken bespaart u eenvoudig tientallen tot wel honderden euro’s op de totale kosten!

Prijs per m² Uurtarief
€25,- tot €40,- €30,- tot €50,-
Soort tegelwerken Prijs van de tegels Tegelzetter, prijs per m²* Gemiddeld totaalbedrag, inclusief plaatsing*
Keukenwand (8 m² betegelde oppervlakte) Goedkope tegels: €15,- per m² €40,- €440,-
Badkamer (40 m² betegelde oppervlakte) Luxe, keramische tegels: €40,- per m² €40,- €3.200,-
Woonkamer, hal én keuken (100 m² betegelde oppervlakte) Natuursteen: €60,- per m² €40,- €10.000,-
*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Video over vloertegels leggen:

vloerder

Vloertegels leggen

Tegelwerken hoeven niet altijd gedaan worden door een vloerder of tegelzetter. Het zelf leggen van vloertegels is tevens een optie. Bij het leggen is de staat van de ondergrond belangrijk voor de kwaliteit van de plaatsing. Maak de ondergrond daarom altijd helemaal schoon en stofvrij. Hebt u een sterk zuigende ondergrond? Breng dan eerst een voorstrijkmiddel aan voordat u begint met leggen. Leg voor het betegelen een paar vloertegels neer om te kijken hoe ze uitkomen. Als alles uitkomt smeert u tegellijm op het oppervlak met een getande lijmkam. Plaats met een schuivende beweging elke tegel in de vochtige lijm. Breng voegkruisjes aan tussen de tegels en controleer of alles recht ligt. Laat het vervolgens drogen.

plaatsen tegels Zedelgem

Verschil vloerder en tegelzetter

Naast menig tegelzetter werken wij tevens samen met een aantal vloerders uit Zedelgem. Een vloerder is een tegelwerken expert die gespecialiseerd is in het plaatsen van vloertegels. Een vloerder uit Zedelgem is zowel in te schakelen voor het zetten van keramische- als natuurstenen tegels. Ook zal een vloeder de ondervloer voorbereiden en uw dekvloer herstellen of zelfs vernieuwen. De vloerders uit ons netwerk in Zedelgem zijn bovendien geschoold in het toepassen van decoratieve tegeltechnieken. Dit betekent dat een vloerder ook mozaïek vloertegels of granito kunnen plaatsen. Heeft u de hulp van een vloerder nodig bij het plaatsen van badkamertegels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om een aantal vrijblijvende offertes te ontvangen.

Welke tegels zijn geschikt?

Een tegelzetter uit Zedelgem kan vele soorten en maten wandtegels en vloertegels voor u plaatsen. Welke vloer- en wandtegels het meest geschikt zijn, is afhankelijk van uw wensen voor de badkamer of keuken. Zo hebt u bij menig tegelplaatser de keuze uit zowel natuurstenen als keramische badkamertegels. Daarnaast hebt u de keuze uit vele soorten keuken- en badkamertegels voor het afwerken van de vloeren. Denk hierbij onder andere aan plavuizen die een modern resultaat bieden, of plavuizen die juist een meer landelijke stijl oproepen. Wilt u weten welke tegelsoort het beste aansluit bij uw wensen? Vraag in dat geval een tegelzetter uit Zedelgem om advies.

Verschil vloer- en wandtegels?

Voordat u begint met tegelwerken hebt u de keuze uit vloer- en wandtegels. U vraagt zich wellicht af of hier een groot verschil tussen zit. Een vloer heeft meer te verduren dan een wand. Wandtegels moeten er niet alleen maar mooi uitzien. Op vloertegels wordt echter gelopen, er vallen spullen op en er staan meubels op. Een vloertegel moet daarom veel slijtvaster en steviger zijn dan een wandtegel. Een vloertegel ondergaat daarom een ander bakproces. Wandtegels zal een vloerder daarom nooit gebruiken voor het betegelen van een vloer. Een vloertegel kunt u echter wel op de wand aanbrengen.

Soorten tegels

Wanneer u van plan bent om het terras, de tuin, keuken of badkamer te betegelen, dan hebt u bij de meeste tegelwerken experts de keuze uit een groot aantal tegelsoorten. Zo biedt menig tegelwerken expert uit ons netwerk onder andere tegels van natuursteen, beton en keramiek aan. Voor welke tegelsoort u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen voor budget en uitstraling. Grote tegels of plavuizen bieden bijvoorbeeld een ruimtelijke en elegante uitstraling, terwijl kleinere tegelsoorten een meer authentieke en landelijke sfeer creëren. Wilt u graag enkele voorbeelden ontvangen van door ons betegelde ruimtes? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

tegels Zedelgem

Natuursteen tegels

Een tegel van natuursteen is relatief duur, maar wordt toch vaak verkocht vanwege de unieke uitstraling. Natuurstenen producten hebben allen een eigen kleur en patroon, doordat de stenen onder grote druk en door de invloeden van weer wind en gevormd worden. Van de stenen worden platte tegels of plavuizen gemaakt, die een hoge duurzaamheid hebben. Dankzij een goede coating hebben de natuurstenen wandtegels en vloertegels een lange levensduur, en zijn ze kleur- en krasvast. De wandtegels en vloertegels houdt u bovendien gemakkelijk schoon en ze vergen weinig onderhoud. Een tegelwerker uit ons netwerk informeert u graag.

Mozaïek tegels

Tot een aantal jaar terug was het betegelen met mozaïek tegels een tijdsintensief proces. Wanneer u graag een eigen mozaïek wil hebben, dan zal het zetten van de tegeltjes nog steeds veel tijd in beslag nemen. Het is echter ook een optie om bij een specialist uit de regio speciale mozaïektegels te bestellen. Een mozaïektegel is een speciale plaktegel die het uiterlijk heeft van een mozaïek. Dit product kunt u gemakkelijk zelf plaatsen, en vormt een mooi detail in een badkamer of keuken. Wilt u toch een eigen mozaïek (laten) maken? De aan ons netwerk gelieerde vloerders uit Zedelgem hebben tevens kennis over het toepassen van decoratieve tegeltechnieken als mozaïek en granito.

tegels graniet

Graniet tegels

Wilt u keuken- of badkamertegels van graniet laten plaatsen door een vloerder? Graniet is een soort natuursteen, het is een magmatisch stollingsgesteente. Het is gestold onder het aardoppervlak en hierdoor een stuk compacter dan andere soorten natuursteen. Graniet bevindt zich meestal op lastig te bereiken oppervlakken. Het is dan ook niet erg goedkoop. Omdat graniet erg sterk is gebruikt men het vooral als vloerbedekking. Een ander voordeel hiervan is dat de tegel niet erg poreus is en goed tegen vuil kan. Deze tegelsoort heeft dan ook weinig onderhoud nodig. Bij gebruik binnenshuis heeft graniet vaak een gepolijste afwerking. Bij gebruik als terrastegels is de afwerking meestal grover.

tegel van marmer

Marmer tegels

Het is tevens een optie om keuken- of badkamertegels van marmer te laten plaatsen door een vloerder of tegelzetter uit Zedelgem. Marmer is ook een natuursteensoort, het is een gekristalliseerde kalksteen. Het wordt al vele jaren gebruikt en is tegenwoordig weer erg populair. Marmer heeft een hele luxe uitstraling. Vloeren van marmer kunnen op verschillende manieren gepolijst worden. Een hoogglans effect is een optie maar matglans marmer is tevens erg mooi. Marmer in wit- en grijstinten is het meest voorkomend. U hebt echter tevens de keuze uit marmer in rood- en geeltinten. Een vloer van marmer heeft weinig onderhoud nodig. Gebruik echter geen agressieve schoonmaakmiddelen met chemicaliën en zuren.

Kwalitatieve tegelwerken tegen de scherpste prijzen!

Vergelijk de prijzen van diverse specialisten en bespaar tot 25%.

Gratis offertes aanvragen

Keramische tegels

Keramische tegels zijn een uitstekende keuze voor het betegelen van een tuin of terras. Het is mogelijk om keramische producten te laten voorzien van een speciale toplaag. Hierdoor worden de keramische producten niet alleen kras- en kleurvast, maar ook zuurbestendig en vochtwerend. Dit betekent dat een tegel geen vocht en vuil door laat, en dat zij zeer onderhoudsvriendelijk is. Bovendien zullen de terrastegels niet kromtrekken, wat betekent dat zij een lange tijd zonder probleem in de tuin kunnen liggen. Bij de tegelwerken professionals uit Zedelgem is een groot aantal soorten en maten keramische terrastegels verkrijgbaar, tegen aantrekkelijk prijzen. Vraag via het offerteformulier meerdere offertes aan en vergelijk de prijzen en het aanbod.

Plavuizen

Klanten uit Zedelgem denken geregeld dat keramische tegelwerken en plavuizen twee verschillende dingen zijn. In de praktijk zit er echter weinig verschil tussen deze twee tegelwerken. Plavuizen zijn namelijk gewone keramische tegelwerken met een basis van klei en zijn zowel geglazuurd als ongeglazuurd verkrijgbaar. Het belangrijkste verschil is voornamelijk de uitstraling van de tegelwerken. Plavuizen hebben doorgaans een rustiek en landelijke uitstraling terwijl normale tegelwerken iets strakker en moderner ogen. Het voordeel van plavuizen is dat deze tegelwerken erg goed samenwerken met vloerverwarming, waardoor uw vloer altijd lekker warm zal aanvoelen. Bent u nieuwsgierig naar plavuizen? Vraag een tegelwerken expert uit Zedelgem dan naar meer informatie.

aanleggen vloerverwarming

Vloerverwarming

Het is voor vloerverwarming erg belangrijk dat de warmte wordt afgegeven aan de ruimte boven de vloerverwarming. Een aantal soorten vloerbedekking zijn niet geschikt in combinatie met vloerverwarming vanwege de te grote isolerende werking. Keramische of natuursteen plavuizen zijn erg goed te combineren met vloerverwarming. De plavuizen nemen de warmte goed op en ze geven dit vervolgens ongehinderd af aan de bovenliggende ruimte. Het enige waar u of de vloerder uit Zedelgem rekening mee moet houden zijn de uitzetvoegen. Door temperatuurverschillen is het namelijk mogelijk dat deze barsten of zelfs loskomen. Dit komt vooral voor bij niet doorlopende voegen, als een tegelvloer in wildverband ligt.

Zelf tegels voegen

Een belangrijk onderdeel van tegelwerken is het voegwerk. Tegels liggen nooit naadloos tegen elkaar aan. Na het leggen van vloer- en wandtegels is het daarom tijd voor het voegen. Dankzij het voegen en de ruimte tussen de tegels wordt het uitzetten en krimpen van tegels opgevangen. U hebt de keuze uit verschillende kleuren voeg. Gebruik bij het voegen altijd dezelfde specie ter voorkoming van kleurverschillen.

Wacht na het voegen ongeveer 15 minuten totdat de specie bijna droog is. Neem daarna de tegels en het voegwerk af met een vochtige spons. Hierdoor wordt elke tegel schoon en u verwijdert tegelijkertijd overtollige specie.

Voordelen van een tegelzetter

Voor het betegelen van uw vloer, badkamer of keuken zullen wij u altijd aanraden om een vakman op het gebied van tegelwerken in te schakelen. Natuurlijk is het mogelijk om, zelfs zonder ervaring, zelf te gaan tegelen. In de praktijk blijkt dit echter minder kwalitatieve tegelwerken op te leveren. Over het algemeen zitten er drie belangrijke voordelen verbonden aan het inschakelen van een tegelwerken expert uit Zedelgem:

  • U bent gegarandeerd van vakwerk
  • De klus is in korte tijd uitgevoerd, zelf zou u er waarschijnlijk aanzienlijk langer mee bezig zijn
  • De tegelwerken specialist uit Zedelgem beschikt over de juiste benodigdheden, dus u hoeft deze niet zelf aan te schaffen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar wat een tegelwerker uit Zedelgem voor u zou kunnen betekenen op het gebied van de tegelwerken? Hebt u een vraag over tegelwerken voor een erkend tegelzetter uit Zedelgem? Of bent u benieuwd naar de exacte prijs voor het leggen van vloertegels door een ervaren vloerder uit ons samenwerkingsverband? Vul dan vandaag nog ons offerteformulier in. Wij zorgen ervoor dat u binnen korte tijd een geheel vrijblijvend offertes krijgt toegestuurd van menig tegelwerker uit Zedelgem. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de tegelzetter die aan uw wensen voldoet! Wij helpen u graag.

aanvragen offerte tegelzetter Zedelgem