Voor al uw tegelwerken!

Gratis offertes aanvragen

Tegelwerken Tervuren

De werkzaamheden van een tegelwerker wordt ook wel omschreven met de term tegelwerken. Onder de tegelwerken vallen vele klussen, zoals het voorbereiden van een vloer of tuin voor betegeling, of het verwijderen van oude tegels. Bent u van plan om binnenkort uw keuken, badkamer of tuin te renoveren en wilt u hulp bij het leggen van een tegelvloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Start de gratis offerteaanvraag!

Wij beheren een netwerk van vloerders in heel Vlaanderen. Dit betekent dat er altijd snel een tegelzetter of vloerder bij u in Tervuren is, om de tegelwerken af te handelen. Als u het offerteformulier invult ontvangt u meerdere offertes. Deze vergelijkt u zelf op basis van aanbod en prijzen. Wij helpen u graag bij het vinden van een expert in tegelwerken.

tegelwerken Tervuren

Wat doet een tegelzetter precies?

Dat tegelwerken populair zijn blijkt uit het aantal woningeigenaren dat steeds vaker voor tegelwerken in de woonkamer kiest. Een tegelzetter is dan ook al lang niet meer alleen in te zetten voor het leggen van tegels in de badkamer of keuken. De taken van een gemiddelde tegelzetter uit Tervuren lopen dan ook enorm uiteen. Zo kunt u een tegelplaatser inschakelen voor het sloopwerk van de oude betegeling tot het voegen en afsponzen van de nieuwe wandtegels. Vele klanten uit Tervuren weten niet welke taken een specialist dagelijks uitvoert:

  • Al het sloopwerk van de oude wand- en vloertegels
  • Informeren en adviseren over de verschillende tegelsoorten
  • Het aanbrengen van gespecialiseerde tegelwerken
  • Het voorbereiden van de ondergrond
  • Het betegelen van de keuken-, badkamer- of vloertegels

Navigeer naar:

Welk vertrek betegelen? | Tegelwerken, het proces | Prijzen | Soorten tegels

Allround tegelzetters

Elke tegelzetter of vloerder die zich bij ons heeft aangesloten, heeft een ruime ervaring met het betegelen van wanden en vloeren. U kunt tevens de tegelwerken professionals inhuren voor vele andere tegelwerken. Om te garanderen dat onze vloerders u snel en vakkundig zullen helpen, vragen wij aan elke tegelwerken specialist dat deze over de juiste diploma’s beschikt, en zich regelmatig laat bijscholen op het gebied van de nieuwste technieken en gereedschappen. Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u offertes vergelijken van menig tegelzetter of vloerder in Tervuren? Neem dan direct contact met ons op via de offertepagina.

Uw woonkamer of keuken betegelen

Veel van onze klanten uit Tervuren maken vooral gebruik van tegels voor de vloer in de doucheruimte of op het terras. Het is echter ook heel goed mogelijk om te kiezen voor een tegelvloer in de woonkamer of keuken. Met name voor in de woonkamer heeft u de laatste jaren steeds meer mogelijkheden. Wees daarom niet bang dat u met het betegelen van de woonkamervloer een kil resultaat krijgt. Heeft u vragen over het betegelen of wilt u liever eerst een voorbeeld zien? Een tegelwerken professional uit ons netwerk in Tervuren geeft u meer informatie over de prijzen en mogelijkheden.

badkamertegels

Badkamer betegelen

De meeste klanten zullen een betegelde badkamer hebben. Dit is een goede keuze, omdat dit de ruimte beschermt tegen schimmel en vochtplekken. Tegenwoordig is er een ruim aanbod aan badkamertegels, waardoor u ook het uiterlijk van deze ruimte eenvoudig kunt personaliseren. Het is belangrijk om een tegellegger of vloerder in te schakelen bij het betegelen van badkamers. Als dit op een verkeerde manier gebeurt, dan loopt u het risico op lekkages en andere vochtproblemen. Ook weet u zeker dat u de juiste badkamertegels kiest met een hoge antislipwaarde, zodat de kans op uitglijden zo klein mogelijk is. De tegelwerken expert beschikt bovendien over de juiste materialen zodat u deze niet zelf hoeft aan te schaffen.

betegelen toilet Tervuren

Toilet betegelen

Net als de badkamer, is ook het toilet een ruimte die veelal betegeld is. Vele klanten geven aan dat een tegelvloer een frisse en schone indruk geeft, vergeleken met laminaat. Ook als u het toilet wil laten betegelen kunt u een tegelwerken expert uit Tervuren inschakelen. Indien gewenst zal deze ook uw oude betegeling slopen en de ondergrond voorbereiden. Door de vloer glad en egaal te maken zullen de vloertegels na verloop van tijd niet gaan wiebelen, en bent u verzekerd van een duurzaam resultaat. Net als bij de badkamer heeft u ook voor het toilet de keuze uit een breed aanbod aan tegelsoorten, vraag een tegelwerken specialist om een persoonlijk advies.


Tegels verwijderen

Zoals wij al eerder aangaven is het mogelijk om een tegellegger in te schakelen voor het verwijderen van de huidige betegeling. Hoewel dit eenvoudig lijkt, is dit een relatief zware klus die meerdere werkdagen in beslag zou kunnen nemen. De tegelwerken specialist maakt hierbij gebruik van professionele gereedschappen, die de klus een stuk makkelijker maken. Wilt u het toch zelf proberen? Maak dan altijd gebruik van beschermende werkkleding en draag een veiligheidsbril. Gebruik een hamer en beitel en probeer de tegel eerst voorzichtig los te wrikken, omdat dit het werk een stuk eenvoudiger maakt. Komt u er niet uit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Tegels lijmen

Bij het plaatsen van vloer- of muurtegels heeft u de keuze uit twee technieken: lijmen of betegelen met behulp van cement. In de meeste gevallen maken tegelwerken specialisten uit Tervuren gebruik van lijm. Het lijmen gebeurt in kleine gedeeltes tegelijk, waarbij de lijm met een spaan gelijkmatig op de grond wordt aangebracht. De vakman drukt de tegel zachtjes in de lijm en tikt hem met een rubberhamer goed vast. Met behulp van voegkruisjes zorgt hij ervoor dat alle voegen in de tegelwerken dezelfde afstand krijgen. Heeft u enige kluservaring en ziet u het lijmen wel zitten? Dan is dit een klus die u eventueel zelf uit zou kunnen voeren.

vloerder Tervuren

Tegels in cement

Behalve het lijmen van de vloertegels is er tevens de mogelijkheid om deze te leggen in cement. In tegenstelling tot het lijmen, is deze techniek erg ingewikkeld die alleen dient uitgevoerd te worden door een ervaren tegelwerken specialist. Wanneer u de badkamertegels in cement legt, dan liggen deze direct vast en is er geen mogelijkheid om deze nog te verschuiven. Het is dus cruciaal dat elke tegel perfect recht gelegd wordt. Zonder ervaring is deze techniek erg lastig onder de knie te krijgen, dus voor het beste resultaat schakelt u een tegellegger uit Tervuren in.

voegen van tegels Tervuren

Tegels voegen

Na het betegelen zal de tegelwerken expert verder gaan met het voegen. Tijdens het leggen heeft hij tussen de vloer- en muurtegels een ruimte overgehouden. Deze ruimte is de voeg. Dit zal de vloerder opvullen met een voegspecie, wat dient als afdichting. De voegen vangen eventuele scheuren op, zodat uw nieuwe tegelwerken niet beschadigd raken. Tijdens het voegen wordt de specie in draaiende bewegingen over de tegelwerken verdeeld. Hierbij blijft er cementsluier op uw tegels achter, dit kunt u naderhand reinigen met een schone en droge theedoek. Bij de meeste specialisten kunt u kiezen uit diverse kleuren voegen, waarmee u de badkamertegels kunt accentueren.

Kwalitatieve tegelwerken in Tervuren

Vergelijk vakmannen uit uw regio en bespaar zo tot wel 25% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Prijs van tegelzetter

Schakelt u voor uw tegelwerken de hulp van een tegelplaatser of vloerder uit Tervuren in? Houd dan rekening met een uurtarief van ongeveer €30,- tot €50,- of €25,- tot €40,- per vierkante meter. Bij standaard tegelwerken zal de vloerder een tarief per vierkante meter rekenen, maar bij speciaal tegelwerk zal hij eerder een vast uurtarief hanteren. De exacte prijs is echter afhankelijk van diverse factoren: het arbeidsloon en de materiaalkosten. Ook speelt de bereikbaarheid van het oppervlak een grote rol. Bent u benieuwd naar de kosten? In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijzen. Voor het tegelen van de badkamer met luxe keramische tegels betaalt u inclusief plaatsing gemiddeld €3.200,-. Vraag via het offerteformulier enkele vrijblijvende offertes aan van tegelwerken professionals uit Tervuren.

Prijs per m² Uurtarief
€25,- tot €40,- €30,- tot €50,-
Soort tegelwerken Prijs van de tegels Tegelzetter, prijs per m²* Gemiddeld totaalbedrag, inclusief plaatsing*
Keukenwand (8 m² betegelde oppervlakte) Goedkope tegels: €15,- per m² €40,- €440,-
Badkamer (40 m² betegelde oppervlakte) Luxe, keramische tegels: €40,- per m² €40,- €3.200,-
Woonkamer, hal én keuken (100 m² betegelde oppervlakte) Natuursteen: €60,- per m² €40,- €10.000,-
*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Video over vloertegels leggen:

tegelwerken vloerder

Vloertegels leggen

Voor een ervaren doe-het-zelver is het leggen van plavuizen zeker mogelijk. Betegelen kost echter veel energie en geduld. U moet plavuizen leggen in een mortelbed, een natte chape of u lijmt ze. De soort tegel bepaalt welke methode het meest geschikt is. Een mortelbed is geschikt voor dikke vloertegels, een natte chape voor dunne vloertegels en lijm voor keramische plavuizen.

Houd er rekening mee dat u een verkeerd geplaatste vloertegel in een chape of mortelbed niet eenvoudig kunt corrigeren. Leg altijd eerst een proefrij en begin in het midden zodat u weet hoeveel passtukken u nodig hebt.

plaatsen tegels

Verschil vloerder en tegelzetter

Naast tegelleggers, bestaat ons netwerk ook uit ervaren vloerders. Hoewel de werkzaamheden van een vloerder en tegelplaatser overeenkomen, zitten er toch verschillen in. Zo is een vloerder alleen gespecialiseerd in het leggen van tegelvloeren in de woonkamer, en lopen de taken van een tegelzetter veel meer uiteen. Voordat een vloerder begint met betegelen, zal hij eerst de ondergrond voorbereiden. Dit betekent dat de grond geëgaliseerd wordt of dat hij deze vochtvrij maakt. Een vloerder zal u bovendien adviseren over de mogelijkheden voor het isoleren van de ondervloer of het plaatsen van vloerverwarming. Wilt u graag advies ontvangen van een ervaren vloerder uit Tervuren of twijfelt u of het leggen van plavuizen goed komt? Een tegelzetter of vloerder uit Tervuren legt ze graag!

Welke tegels zijn geschikt?

Zoals gezegd helpt een tegelzetter uit Tervuren die zich bij ons aangesloten heeft u graag bij het betegelen van vloeren en wanden met bijvoorbeeld badkamertegels. Het is afhankelijk van vele factoren welke tegel geschikt is voor het oppervlak. Zo is de ondergrond bepalend voor het soort vloertegels dat u het beste kunt kiezen. Onze vloerders uit Tervuren beschikken over een ruime kennis en helpen u bij het uitzoeken van keuken- of badkamertegels. Daarnaast geldt dat voor het terras en de tuin speciale tegelsoorten zijn ontwikkeld. Een terrastegel is bijvoorbeeld uitstekend bestand tegen de invloeden van weer en wind. Laat u adviseren door een expert uit ons netwerk.

Verschil vloer- en wandtegels?

Als u denkt dat een vloertegels en wandtegels in principe hetzelfde zijn, dan hebt u het mis. Vloertegels zijn namelijk dikker, breukvaster, krasvaster, slijtvaster en veiliger dan wandtegels. Een vloertegel heeft immers veel meer te verduren en moet mensen en meubels dragen. Wandtegels zouden knappen bij een te grote belasting. Wandtegels bestaan namelijk uit een zachtere kleisoort en ze worden bij een lagere temperatuur gebakken. Een wandtegel is daarnaast dunner zodat de tegelzetter deze makkelijker kan snijden. Wandtegels zijn daarnaast niet anti-slip. Wandtegels kunt u dus niet op de vloer gebruiken, maar vloertegels wel op de wand.

Soorten tegels

Bij elke tegelwerker uit ons netwerk hebt u de keuze uit verschillende vloer-, wand-, keuken- en badkamertegels. Wij leveren bijvoorbeeld zowel plavuizen als mozaïektegeltjes, in vele materialen zoals natuursteen, keramiek en beton. Het soort tegel dat u kiest, is bepalend voor de sfeer die u op een terras of woonruimte creëert. Wij raden dan ook aan om altijd een tegelwerken professional uit Tervuren om tips te vragen. Deze kan u voorbeelden laten zien van mogelijke combinaties, of bij u thuis langskomen voor een advies op maat. Desgewenst kunnen wij u enkele vrijblijvende offertes toesturen. Geef hiervoor zo exact mogelijk uw wensen aan op het offerteformulier.

soorten tegels Tervuren

Natuursteen tegels

Natuursteen is een uniek materiaal, dat onder grote druk wordt gevormd. Doordat het zich in de aarde bevindt, is de plaats waar de steen wordt gewonnen bepalend voor de kleur, hardheid en het patroon van de uiteindelijke tegels. De tegels zijn hierdoor altijd uniek en minder geschikt als u uniformiteit erg belangrijk vindt. Welke natuursteen het meest geschikt is voor bij u thuis, hangt af van waar u deze wilt plaatsen. Een steensoort als marmer of travertin is uitermate geschikt voor grote oppervlakken en landelijke keukens. Leisteen, basalt of graniet worden daarentegen vaker gebruikt door vloerders uit Tervuren voor het betegelen van strakke en kleurrijke vloeren.

Mozaïek tegels

Wie een speciaal mozaïek wil laten maken, schakelt hiervoor het beste de hulp van een ervaren tegelzetter of tegelwerker in. Deze hebben ervaring met het plaatsen van de tegeltjes, en zullen deze snel en vakkundig leggen. Hebt u maar een beperkt budget en vindt u de arbeidskosten van een tegelzetter te hoog? Kies dan voor de speciale plaktegels die tegenwoordig bij menig tegelzetter uit Tervuren verkrijgbaar is. Een plaktegel is al voorzien van een mozaïek. Met deze plaktegels zorgt u gemakkelijk voor een decoratieve rand in een woonruimte. Wilt u graag een vakman inhuren om het mozaïek te laten plaatsen? Schakel ons netwerk in!

granieten tegels

Graniet tegels

Bent u op zoek naar een soort tegel die de tegelzetter uit Tervuren kan plaatsen? Vloer- of wandtegels van graniet zijn wellicht iets voor u. Graniet is de meest harde en meeste duurzame soort natuursteen. Graniet is bovendien bestand tegen zuren en vrijwel niet gevoelig voor vlekken. Het wordt daarom vaak gebruikt als keukenblad. Bij een druk belopen tegelvloer is graniet echter tevens zeer geschikt omdat de tegelsoort zo sterk is. U begrijpt dat graniet vele voordelen heeft. Het is echter tevens de duurste soort natuursteen. Wilt u een tegelvloer van graniet laten plaatsen? Een bij ons aangesloten tegelzetter uit de regio Tervuren doet dit graag.

marmeren tegels Tervuren

Marmer tegels

Daarnaast hebt u bij uw tegelwerken de keuze uit tegels van marmer. Als u op zoek bent naar een luxe uitstraling dan is dit waarschijnlijk de juiste keuze voor u. Marmer is een rotsgesteente wat begint als kalksteen. Door temperaturen en ondergrondse druk verandert dit in marmer. De minerale verontreiniging, zoals zand en klei, in het oorspronkelijke kalksteen, veroorzaken de vlekken in marmer. Marmer in wit en grijstinten is het meest bekend, de steen is echter tevens verkrijgbaar in het geel, rood, roze of groen. Marmer is de afgelopen jaren steeds populairder. Het is poreus, wees daarom voorzichtig met agressieve schoonmaakmiddelen.

Op zoek naar een tegelwerken expert uit Tervuren?

Vraag vrijblijvend prijsopgaven aan, vergelijk deze op prijs en aanbod en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Keramische tegels

Keramische tegels kunnen overal in en om huis gebruikt worden. Keramische tegels worden dan ook het meeste door onze vloerders en tegelwerken professionals gebruikt. Het voordeel van een keramische tegel is dat deze kan worden voorzien van een speciale toplaag. Hierdoor krijgt de keramische tegel meerdere positieve eigenschappen. Een keramische vloertegel wordt hierdoor kleur- en krasvast. Vocht heeft daarnaast geen mogelijkheid tot doodringen in het tegeloppervlak. Daarnaast is het een optie om keramische terrastegels zo te bewerken dat zij zuurbestendig en antislip zijn. Een keramische tegel is bovendien in de meeste gevallen goedkoper dan een natuursteen tegel.

Plavuizen

Tegelvloeren worden steeds populairder. Hoewel plavuizen in het verleden een ouderwets imago hadden, worden ze steeds vaker door vloerders gelegd. Dat is niet gek, want plavuizen geleiden warmte en zijn daarom een goede keuze in combinatie met vloerverwarming. Klanten uit Tervuren vragen nog regelmatig naar de verschillen tussen plavuizen en andere tegelvloeren. Plavuizen zijn echter standaard keramische tegels en in de praktijk zit hier dus weinig verschil tussen. Alleen de uitstraling verschilt. Bent u geïnteresseerd in het leggen van plavuizen? Neem dan contact op met een vloerder uit Tervuren, deze kan u persoonlijk informeren.

vloerverwarming

Vloerverwarming

Tegels en vloerverwarming gaan heel goed samen. Vloertegels nemen de warmte van vloerverwarming namelijk goed op en ze geven het door aan de bovenliggende ruimte. Natuurstenen en keramische plavuizen zijn hiervoor uitermate geschikt. Het is daarnaast erg belangrijk om doorlopende voegen te gebruiken bij vloerverwarming. Hierdoor vermijdt u namelijk dat eventuele scheuren in de voegen tussen de keuken- of badkamertegels zich doorzetten in de plavuizen zelf. Maak tevens gebruik van uitzetvoegen. Door de warmte is het namelijk mogelijk dat de plavuizen uitzetten en krimpen. Als ze niet de benodigde bewegingsruimte hebben dan is het mogelijk dat er schade ontstaat.

Zelf tegels voegen

Het voegen van keuken- en badkamertegels is een belangrijk punt tijdens tegelwerken. Voordat u begint moet u zeker weten dat de lijm van het plaatsen helemaal droog is. Plaats eventuele plinten voordat u begint met voegen tegen de wanden. Maak niet teveel voegmortel in één keer aan. Giet de aangemaakte massa over de tegels en verspreid alles gelijkmatig met een vloertrekker. Zorg ervoor dat er voegmortel in alle voegen zit.

Wacht tot elke voeg halfdroog is en verwijder daarna overtollig voedsel met een vochtige spons. Wacht vervolgens tot de voegen helemaal droog zijn en reinig alles opnieuw. Eventuele hardnekkige restjes verwijdert u met een speciale cementsluierverwijderaar.

Voordelen van een tegelzetter

Een tegelzetter kan een hoop voor u betekenen. Bent u er nog niet uit of u een tegelzetter wil inschakelen of dat u de tegelwerken zelf wilt leggen? Wij zullen u altijd aanraden om een vloerder in te schakelen. Zo bent u verzekerd van kwalitatief tegelwerk met garantie. Mocht er naderhand toch iets misgaan, dan bent u in de meeste gevallen niet zelf verantwoordelijk voor de onkosten. Daarnaast wordt er vakwerk afgeleverd en heeft u er de komende jaren geen omkijken meer naar.

  • U heeft garantie op de tegelwerken
  • Er wordt vakwerk geleverd dat jarenlang meegaat
  • U krijgt een persoonlijk en professioneel advies op maat

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u uw terras laten betegelen door een erkend tegelwerker uit Tervuren? Hebt u een vraag over de beste methode voor het zetten van een mozaïek? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor het inhuren van een tegelplaatser? Voor al uw tegelwerken bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Geef uw wensen voor de tegelwerken nauwkeurig aan via het offerteformulier op de offertepagina, en wij zorgen ervoor dat u spoedig meerdere offertes krijgt toegestuurd van specialisten uit Tervuren. Deze tegelwerken offertes vergelijkt u vrijblijvend met elkaar op basis van prijs en aanbod. Vervolgens kiest u zelf de tegelwerker die het beste bij u past!

gratis offertes tegelzetter Tervuren